Fiat Brava 1.2 16V HSX (1999)
Uitvoering | Brava 1.2 16V HSX |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 1999 |
+ punten
* uiterst complete uitrusting (zoals sportief interieur (dat overigens uitstekend zit, net een limousine, nou ja de beenruimte achterin is niet al te groot) lichtmetalen met brede banden, mistlampen, elek. verstel- en verwarmbare spiegels in carosseriekleur standaard aanwezig)
* De auto is lekker zuinig (1:17 tot 1:18 is haalbaar) maar de motor is iets aan de lichte kant om mee door de bergen te rijden
* De auto rijdt lekker en soepel, beter dan de Tipo
* De auto beschikt over een zeer efficiente opbergruimte (het zou wel een mpv kunnen zijn)
* Natuurlijk is de prijs wel een topper
- punten
* De auto heeft nogal rammeltjes in het interieur, daarnaast gaat het kunstof van zowel interieur als exterieur snel kapot, in ons geval door de zon
* Motor aan de (te) lichte kant
* De ramen kunnen achterin niet volledig open
Tot nu toe zijn er geen technische problemen geweest, maar de auto heeft wel vaak de remblokjes kapot (maar daar had onze Tipo ook al veel last van)en de sigarettenaansteker zat een keer vast, volgens onze dealer hadden meer mensen daar wel eens last van, het probleem was niettemin simpel te verhelpen
We kunnen de Brava qua betrouwbaarheid dan ook vergelijken met onze Tipo, waarmee acht jaar!!! zonder technische problemen mee hebben gereden, in ons geval is de betrouwbaarheid van FIAT dus behoorlijk goed