Citroën Saxo 1.6i VTR (1996)
Uitvoering | Saxo 1.6i VTR |
Bouwjaar | 1996 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Na 3 slurpende Celica's op zoek naar wat goedkopers in gebruik. Wel een beetje sportief gezocht, en uitgekomen op een Saxo VTR. Helaas door een aanrijding financieel total loss verklaard, dus weer op zoek. Maar anders had ik er nog wel een hele tijd met plezier in rondgereden. Want:
PLUS:
- Zuinig: omgerekend kom ik gemiddeld op 1:15, best aardig voor zo'n oud karretje
- Sportief: ondanks de 90pk is hij lekker vlot, ook in de tussensprintjes bij het inhalen
- Licht: weinig wegenbelasting
- Vrij eenvoudige techniek: klussers kunnen er mbv een vraagbaak goed zelf aan sleutelen, mocht dat nodig zijn. Het enige wat ik er aan heb gedaan/heb moeten laten doen waren remschijven achter, maar ik wist al dat dat nodig was toen ik hem kocht.
MIN:
Tja, geen minpunten kunnen bedenken eigenlijk! De auto is roestvrij gebleven, nooit electrische storingen, betrouwbaar (zowel met winterse kou als met zomerse hitte!), geen rammeltjes of kraakjes in het interieur. Misschien had ik wel geluk met deze wat dat allemaal betreft;)
En verder.... leuk interieur, lekkere (stevige) stoelen, voldoende ruimte, ook in de kofferbak. Echt een leuk vlot karretje!
1 ding, maar dat staat los van de auto: na de aanrijding wist de verzekering mij te vertellen dat voordat ik hem kocht de tellerstand al op 180000k had gestaan. Er is dus of een ander dashboard in gegaan of op een andere manier mee gerommeld. Maar dat maakt de auto er dus met nog 40000k extra niet minder om ;)