Citroën Saxo 1.4i VSX (1996)
Uitvoering | Saxo 1.4i VSX |
Bouwjaar | 1996 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
Gebruikers review Citroën Saxo 1.4
Begin 2014
Eerste indruk:
De Saxo stond bij een nette garage die zowel auto's inruilen als verkopen. De garage zag er netjes uit met zeer vriendelijk personeel.
De auto stond ongeveer anderhalve maand stil en was verkregen via inruil. De auto werd verkocht zonder APK (had nog 1 maand resterend) en zonder documentatie aldus de verkoper.
De auto had wat gebruikerssporen wat niet vreemd is voor een toendertijd 17 jarige stadsauto. Een kras,deukje hier en daar. Geen roest!
De proefrit:
We hebben de auto meegenomen voor een blokje om. Met 3 personen in een saxo van gemiddelde lengtes is goed te doen. Achterin iets minder maar evengoed nog redelijk uit te houden.
Alle elektronica werkte goed na behoren, er waren geen gebreken. Ook de motor had geen mankementen. Verloor geen vloeistoffen e.d. Kortom een prima occasion.
Na wat onderhandelingen ben ik de trotse bezitter van jawel een Franse auto!?
Eerst de auto maar eens een kleine beurt gegeven bij een garage in duitsland.
Kosten: 45 euro.
Even een goeie poetsbeurt gegeven en toen kwam ik de documentatie van de auto tegen, in het dashboard kastje! De auto is deels dealeronderhouden tot 132000 kilometer. Daarna wat onduidelijke onderhoudsbeurtjes gehad van de vorige eigenaar(en). Toch weer een meevaller.
Vervolgens was het tijd voor de APK.
Gebreken: kapot stadslicht, lampen afstellen, remverschil achter (wielremcilinder en remslang vervangen) deze was in staat van ontbinding.
Kosten: 140 euro
Zomer 2014
De auto laat zich van zijn beste kant zien. Starten doet hij zonder problemen en zelfs de elektronica werkt nog uitstekend. De auto trekt op de snelweg wat naar rechts waardoor ik irritant moet tegensturen. De 2 voorbanden zijn aan vervanging toe. Gelijk naar de bandenboer gebracht om het uit te lijnen. Ook gelijk de 2 banden voor laten vervangen.
Kosten: uitlijnen 60 euro meen ik, de banden waren 25 euro voor 2. Deze waren gebruikt maar nog in goeie staat.
Ook begint de blanke lak hier en daar los te laten. Hij wordt er niet mooier op.
De motor liep opeens een beetje onregelmatig stationair.. na wat research op de sloop een gebruikt gasklephuis met stappenmotor geregeld. De oude eraf gehaald, schoongemaakt, stappenmotor verwisseld en gereinigd en voilà hij doet het weer. Kosten: 10 euro excl. remmenreiniger.
Winter 2014 - heden
De motor begon zijn onregelmatig stationair probleem weer te krijgen. Daarnaast begon de motor tijdens filerijden te bokken en te schokken. In een weekend weer de poetslap erbij gepakt en dezelfde stappen ondernomen.
Doet het weer prima.
Kosten: geen
Winter 2014 - heden
geen problemen ondervonden
Rij eigenschappen en prestaties:
De auto rijd als een fransoir hoort te rijden, lekker comfortabel De stoelen zijn breed en geven niet de indruk dat er gescheurd kan worden. Toch is het verleidelijk deze frikkandel een keer door te trekken. Omdat de auto slechts 815 kilo weegt is deze makkelijk van de plek te krijgen. Meegaan in het verkeer in geen enkel probleem. Echter mis ik wel een heleboek pk's want inhaalacties op de snelweg duren veels te lang. Terugschakelen naar de 4 en plankgas moet. Deze luie fransoos laat zijn achterliggers lang wachten.
Toch heeft deze auto iets speciaals. Lange flauwe bochten kun je redelijk snel nemen maar wees alert: doordat het meeste gewicht voorin zit kun je bij gas los de kont laten uitbreken, maar dan moet je hem wel forceren. In normale gevallen blijft deze auto goed op de weg.
Ik heb de auto 1 jaar in bezit en ik moet zeggen dat hij mij heeft verrast. je verwacht een platgedrukt croisantje en je krijgt een stokbrood.
Bij verkoop van de auto zou ik waarschijnlijk geen citroën meer kopen. De reden hierachter is: ik vind citroëns lelijk.
- Betrouwbaarheid4
- Prestaties3