Citroën DS5 Hybrid4 Business Executive (2013) #8
Versnellingen | 6, Semi Automaat |
Bouwjaar | 2013 |
Jaar van aanschaf | 2013 |
Wat is ze mooi!
Na de C5 Tourer een hele overstap qua comfort dacht ik. Dat is natuurlijk ook wel zo en ik vind het nog steeds moeilijk te begrijpen dat Citroën niet eens een alternatieve vering biedt, maar na 16500 km ben ik geneigd toch te zeggen dat het best meevalt. De motor is geweldig en als je maar niet denkt in een automaat te rijden, is de EGS een prima bak; wat kunnen ze toch overdrijven bij Autoweek.
In sportstand gaat ze inderdaad 'als de brandweer' en van traag of laat schakelen heb ik dan geen last: zou dat toch aan een afstelling liggen?
Met een rustige rijstijl kom ik op 1:19 (110 op de snelweg); dat is weliswaar niet wat er belooft wordt, maar dat is bij iedere 14% auto: ze hoeven slechts te voldoen aan de ISO-norm, dus als je dat doet wordt je daarop afgerekend.
De al eerder gelezen klacht over de slechte radio (tuner-ontvangst eigenlijk) ondervind ik ook en ik ga er binnenkort mee naar de dealer. Komt door de horizontaal geplaatste antenne in het dak.
Inmiddels ook ervaring met de caravan: na een afslankkuur van onze Eifelland (Knaus) Deseo hangt er iets minder dan 900 kg aan de haak en dat gaat prima. Zelfs op de accu over de camping gaat goed en geeft veel bekijks. Kortom: eigenlijk heel tevreden over deze schoonheid, want dat is ze in het wit van buiten en met rood leer van binnen. Niets negatiefs dan? Eh, nee eigenlijk. Ik begin d'r zelfs comfortabel te vinden.

Citroën DS5 2.0 Hybrid4 Business Executive Aut.| Panorama | Massage | Head-Up | Stoelverwarmd | Sportstoelen | Trekhaak | Historie
- 2012

Citroën DS5 1.6 THP Business Executive | Achteruitrijcamera | Boordcomputer | Buitenspiegels elektrisch verstel- en verwarmbaar
- 2015

Citroën DS5 1.6 e-HDi So Chic Aut. Pano|Leder|Navi|Cam|HUD|Denon|LMV