BMW 330d Touring High Executive (2012)

BMW 330d Touring High Executive (2012)

Uitvoering330d Touring High Executive
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2012

Een topper! Met een paar kleine kantekeningen

November 2012 was het dan zover....
Een service bij de dealer met mijn ''oude'' E90 zorgde voor een dure nieuwe uitgave:)

Toen nog onder een wit doek verborgen stond een zwarte 330D M-sport touring.

De verkoper van mijn huidige auto op dat moment roept mij even bij zich en haalt het doek eraf....Daar stond ie dan.
De nieuwe F31 M-sport touring.

Achter op het klepje had ik natuurlijk allang gezien dat het om de 3 liter zes cilinder ging.

Oei wat een mooie verschijning...Rood leer...Even wennen maar eigenlijk wel een heel mooie combinatie.

Even snel de opties:

- automaat met flippers (standaard op dit model)
- Xenon
- Extra Opbergpakket
- Adaptief onderstel
- Getint glas
- Shadow line sierlijsten

Ik ben vast nog wel dingen vergeten.
Kortom gewoon lekker vol:)

Toch maar even de proefrit gemaakt. Dom van me, want je bent direct verkocht als de zescilinder warm is en je hem even de sporen kan geven.

Dus onderhandelen maar:):)

Nee ik wil deze wel hebben en niet wachten,
Alleen de prijs moeten we nog even uitkomen, zeg ik tegen de verkoper.

Dat lukte uiteindelijk na 2 weken:)
3 dagen na akkoord op onderhandelingen, had ik de desbetreffende auto in mijn bezit.

De eerste kilometers bevallen reuze en het adaptieve onderstel is toch echt wel een bijzondere uitvinding.

In combinatie met alle standen die je kan aanpassen m.b.t. karakter van de automaat, gaspedaalrespons is het heerlijk rijden.

Vooral in de comfort stand is de auto zoveel rustiger en comfortabeler dan de E90.

Ik rij ernstig veel lange afstanden en bij de eerste 12.000km haaal je bij lange na het opgegeven verbruik niet.

Na ongeveer 12.000km begint de motor wat ingelopen te raken,het verbruik wordt gunstiger. Dat wil zeggen als ik me tenminste aan de snelheden hou.

Af en toe maak ik er een sport van om eens te zien of ik het verbruik zo laag mogelijk kan krijgen.

Tevens dan zie ik dat ik toch echt nog wel met het verkeer meekom en dus geen slak op de weg ben.

Doe ik mijn best dan krijg ik de auto met gemak boven de 1:18. Dat is toch een hele prestatie met 258 pk's en een Koppel van 560NM.

De rest van de kilometers schieten voorbij en de eerste service beurt laat geen eigenaardigheden zien. Banden vertonen geen buitensporige slijtage.

Wel klaag ik bij de dealer dat ik vind dat
de middenconsole wel veel plastic kraakjes vertoond.
Dealer vervangt de houders waar de clima in hangt, voor de radio, van hetzelfde laken een pak.

40.000 km........EEN RAMP......
Je draait de snelweg af en staat rustig op het verkeer te wachten wat voor je langs passeert.

Een oudere dame met haar auto ziet mij over het hoofd en knalt met ongeveer 55-60 vol achterin de Beamer....

Gelukkig sta je met je voet op de rem bij een automaat, en schiet ik niet de weg te ver op. Ik stond dus vrij ruim voor de stop-streep (mijn redding).

Uitstappen en de schade maar eens even bekijken. De betreffende dame zit nog in haar auto.

Eens even vragen hoe het met haar gaat. Ze is bij kennis en heeft een sneetje in haar voorhoofd wat lichtjes bloed.

Ze is goed bij kennis. Toch direct maar even de alarmdiensten op de hoogte gebracht.

De politie komt ter plaatse en verteld mij dat ik van geluk mag spreken dat de BMW toch echt wel een ernstig sterke auto is.

De desbetreffende Nissan zit echt goed in elkaar en de motor is zelfs iets naar achter verschoven, zo het lijkt.

Hier ontstaat het eerste probleem met de BMW.
De BMW was nog rijdbaar en ik mocht verder rijden want de verlichting deedt het nog. (geloof het of niet) en het chassis toonde geen rare bewegingen van de achteras. De kreukelzone heeft gewerkt.

Auto bij de dealer gezet en schade rapport opgemaakt. 13.000 euro was de geschatte schade. Viel me nog mee.

Waar ontstaat dan het probleem?

Nou de auto is relatief een jong model en BMW schijnt met de onderdelen aanvoering een groot probleem te hebben.

Gevolg: de auto kwijt voor iets meer dan 3 maand.

Tja de tegenpartij verzorgde wel een XC90 maar dat is toch echt geen BMW.

Omdat het allemaal zolang zou duren stelt bmw een vervangende auto beschikbaar.
Een 320 cabrio. Ach das in ieder geval wel even leuk voor een keer.(topservice)

Nou gelukkig was de auto weer klaar, en na het herstel, zelf de auto ook maar ff op de brug gehad.

PUIK werk hoor en eigenlijk is de schade gewoon niet te zien. Zelfs geen rare lasnaden of eigenaardigheden.

Gelukkig mijn vriend is terug.... ja vriend, want eigenlijk ben je em dankbaar.

Tevreden als altijd drukt ie weer lekker de kilometers erbij op. Moet ik inmiddels wel aangeven dat er wat meer vermogen uit het blokje gehaald is en dat als het moet een echte dolle stier is:)

Op de snelweg in Duitsland een Aston Martin DB9 voor mij. Eens even kijken of we kunnen spelen.

Alle standen in sport en erachter duiken. De Aston ziet het en trapt zijn auto in de kickdown (zo'n mooi geluid) nadat een auto voor hem naar rechts is geweken......
Is dat even schrikken.....

Hij lijkt iets weg te lopen maar dan lijkt het of de beamer even ademhaalt en nog meer vermogen op de achteras drukt.

Overschakelen en ja we lopen in.....

De goede overbrenging en het Koppel lijken te helpen. Gas maar even losgelaten....

Vervolgens de cruise op 160 laten staan en de Aston was ook niet van plan me weer uit te dagen.

Misschien bij langer doorhalen en nog hogere snelheid dat de Aston wel weg loopt...maar op dat moment was mijn grijns breeder dan die van hem. Freude am Fahren!!!

Tja dat is dan wel de verleiding. Maar gelukkig is het verstand me toch vaker de baas, en is het normale rijden fenomenaal met een heel acceptabel gebruik.

Hmmm toch nog plastic kraakjs van de middenconsole.

Even met een monteur een ritje maken en hij begrijpt inderdaad dat het storend werkt op lange afstanden.

Hij zal er na kijken. Auto 2 dagen later weer opgehaald en tot mijn verbazing...Het is weg :):)

Zoals een ieder begrijpt ik ben een fan in hart en nieren van het merk....Toch zijn er wel dingetjes die even vermeld mogen worden.

- Runflat banden maken de auto roemoerig en zijn er inmiddels onderweg .Zelfs mijn huidige winterbanden zijn stiller.
De runflats komen er ook niet meer onder.

- De bekerhouders zijn echt achterlijk voor een auto van dit caliber. Je moet even een ''dekseltje'' eraf halen. Beetje zielig.

- Ventilatie traject 2 maal moeten updaten omdat de fan van de airco een brommend geluid begon te maken.(bladeren in het traject)

Tja dat zijn dan ook echt wel alle ,eigenlijk kleine dingen, die ik op de auto aan te merken heb.
Kleine dingen echt waar....maar ja, je wilt graag perfectie..

En na de ergenissen eruit te hebben gehaald rij ik met plezier.

De plus punten:

- Comfort. Deze 3 kan heerlijk lange afstanden draaien.

- De motor....Wat een prestaties.

- De aandrijving....nooit geen problemen.

- De remmen....heel snel vertragen en eigenlijk nooit faden.

- Betrouwbaarheid. Ja kleine dingetjes zijn er geweest. Maar waar het om draait. De motor,aandrijving,remmen.

- Grootlichtassistent...een aanrader als je veel donkere kilometers maakt:)

- Verbruik......Sta ik toch echt wel van te kijken met zo'n beer. Een heel grote plus.

- Iedere keer weer instappen....Wat een genot.

Nou dat was voorlopig wel even mijn oordeel. Lang verhaal en misschien ook wel wat subjectief.

Subjectief maar geloof me het is een topper. Objectief??? Dat mogen de lezers doen:):)

Tot snel!!

Verbruik en een toer ritje

Afgelopen weekend even weer terug geweest op Nederlandse bodem.

Wel vaker het verbruik op lange afstand in de gaten gehouden. Hou ik me heel beheerst aan de snelheden ,en veel gebruik van de cruise control, kom ik toch aan een heel erg net verbruik van 1:18,6

Misschien zijn er ongelovigen.... even uitleggen dat ik 's avonds/'s nachts mij meestal op de wegen begeef, en dus weinig hoef te remmen danwel optrekken door de invloed van andere weggebruikers.

Afgelopen weekend was het een ander verhaal:) Er was wat haast, en zoals we weten, haastige spoed is zelden goed.

Gemiddeld verbruik over het weekend 1:13,2
en gister over 360km een verbruik van 1:12,3 :):)

Ja dat zijn even andere waarden. Als je deze auto's gebruikt met hun vermogen kan het hard omlaag hoor. Ik geloof dat als ik nog beter mijn best doe dat het nog wel lager uitkomt, maar we hebben nog wel te maken met overig verkeer. (drukken/kleven voorkom ik zoveel mogelijk)

Heel af en toe een onverlaat, die er zo even tussen schiet zonder richting aan te geven. Tja dan kan het voorkomen dat je er net te kort op komt. Maar dan uiteraard weer even het gas verder loslaten zodat de afstand acceptabel is.

Ook maar eens even een echt alfa/fiat fan met mijn auto laten rijden(familie).

Die vond het allemaal wel erg fijn rijden, en was ook zo onder de indruk van het geweld. Hij durfde amper het gas te beroeren. Ik verzoht hem om maar eens even op het gas te gaan. Waarna hij dit ook maar even lichtelijk deedt:):)

Aan het einde van ons tourtje gaf deze fanaat aan dat hij zichzelf ooit misschien ook wel in zo'n auto zag rijden. Let wel we hebben het over misschien!!Zijn hart licht volledig bij Alfa en dit zal nooit veranderen.

Ook nog even met zijn Alfa 147 JTD(nieuwe neus 115PK standard) gereden met een aangepast management door de firma Squadra.

Ook hier heb ik mij even verbaasd over wat een fijne motor dat is voor deze auto. Erg mooi verloop over breedt toerenbereik en toch lekker pittig.
De auto was voorzien van een leerpakket en ik vond het leer erg mooi.
Voor mijn gevoel was de kwaliteit van dit leer beter dan bij mijn auto. Kan zijn dat dit nappa leer was. Bij mijn auto is het wel leer maar geen nappa.....

Al met al was dit weer een heerlijk auto weekendje. Lekker even ritjes maken en dan tot de conclusie komen dat er voor elk wat wils is, en dat je er veel plezier aan kunt hebben.

mvg

Verbruik

Afgelopen weekend wederom in NL geweest,
Nu echt mijn best gedaan om het verbruik heel laag te houden op de terugweg.

Geloof het of niet maar het verbruik was in de eco-pro stand, na 475km (snelweg km vooral), 1 op 21,7. Aan de pomp was het verbruik 1,20,5.

Er zit dus wel iets verschil in.
Ik ga vast veel commentaar krijgen over dat het onmogelijk is maar goed dat boeit me niet. Ik weet wat ik betalen moest aan de pomp:)

Wel leuk hoor, een keer echt je best doen, maar ik ben eerlijk het is niet echt mijn ding. Zeker niet met deze motor.

Voor de liefhebbers even drie foto's geplaatst met de winterbanden. Maar goed die gaan er onder weg.

En leuker...... er komt een upgrade aan:)
We gaan naar 20 inch bbs:) voor de zomer de huidige zomerset (18 inch) wordt een winterset. Lekker verwend ik weet het.

Zal daar later nog ff foto's van plaatsen.