BMW 330d touring Edition (2004)

BMW 330d touring Edition (2004)

Uitvoering330d touring Edition
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2006

Begin augustus 2006 heb ik mijn Passat (zie mijn andere review) verruild voor een BMW 330d Touring Lifestyle edition. Na 2 jaar nadenken over wat mijn volgende auto zou worden wilde ik 2 dingen beter dan de Passat (die erg goed was!):

1. Mooiere motor (nog sneller dan de 140 getiptunede PK’s mocht ook..)
2. Strakker onderstel

Na goed nadenken kwam ik op de BMW 6-cilinder. Ik ga toch alleen zakelijk ermee rijden (we hebben ook een MPV) dus een 330d is groot zat!

Na al mijn wensen op internet te hebben aangegeven kwam er 1 auto uitgerold en dat was deze die bij BMW in Zoetermeer stond. BMW-huisselectie, alles erop en eraan, mooiste navigatiesysteem, xenonverlichting, mooie wielen, sportstoelen, sportstuur, donker interieur, leder-stof bekleding, automaat... aaaaaaa...
Na een proefrit was ik direkt verkocht en heb ter plekke het contract getekend en de auto anderhalve week later opgehaald.

Auto is helemaal perfect wat betreft rijden, uiterlijk en uitrusting. Nu weet ik pas wat BMW-rijden en een 6-cilinder inhoudt!! Dit is echt mijn auto!

6-3-2008
Ik heb er nu in anderhalf jaar 44.000 km op zitten en het is nog steeds puur genieten in de BMW. Wel een stevig aantal reparaties gehad maar het rijden laat de balans ver uitslaan naar positief! Geluid van de 6-cilinder is geweldig, hoog de toeren in nog steeds erg verslavend. Wegligging helemaal top! Prestaties zeer goed alhoewel de 170-180 pk 4-cilinders tegenwoordig ook een eind komen.
Verbruik nog steeds 1 op 13 met uitschieters naar 1 op 10 (korte ritten) en 1 op 17(lange rit 120 km/uur).

18-5-2008 AFSLUITING REVIEW
Volgende week donderdag ruil ik de BMW in voor een nieuwe 335d Touring, zilver, met M-pakket, 18 inch, executive-pakket, panorama-dak, xenon enz.
Ik heb met de 330d zo’n 55.000 km gereden in bijna 2 jaar en dit is me erg goed bevallen! Rijden in een BMW 6-cilinder blijft leuk, loopt erg mooi en zo’n diesel heeft veel koppel en is dus altijd snel. Verbruik valt erg mee, gemiddeld 1 op 13.
Wegligging en achterwielaandrijving is verschrikkelijk leuk, spannend en erg goed.
Wel wat storingen gehad, zie overzicht.
Ook was mijn ervaring bij BMW Zoetermeer in 2006 niet erg prettig. Ik heb erg veel moeite moeten doen om de BMW echt in huisselectie-staat te krijgen en het feit dat de BMW uit de handel kwam, helemaal niet BMW-onderhouden was en de 2.5 jaar historie niet te vinden was maakte mijn gevoel over deze auto nooit meer 100%.
De rij-ervaring van 2 jaar heeft er wel voor gezorgd dat ik voor erg veel geld een nieuwe BMW heb gekocht die, als het goed is, nog sneller en nog beter is.
Ik ben erg benieuwd en zal uiteraard middels een nieuwe review iedereen op de hoogte houden.

Deze BMW komt in de verkoop bij BMW NOBRACARS in Helmond.

Kostenoverzicht over 2 jaar/55.000 km:
Onderhoud (1 beurt, rest garantie) 550 euro

Totaal 24.300 euro

Per jaar: 12.150 euro

55.000 km --> 0,44 euro/km

82.000 Loszittende kap achter radiator(opgelost met extra bouten)
82.000 Klein rammeltje in stuurhuis(opgelost)
82.000 Ontzette achterbumper (opgelost)
97.000 Rechter Xenon lamp (vervangen in huisselectie-garantie)
102.000 Linker Xenon lamp (vervangen in huisselectie-garantie)
104.000 Radio-ontvangst weg (kabelbreuk, provesorisch gemaakt, in komende beurt
wordt kabel vervangen, probleem opgelost in huisselectie-garantie)
108.000 TMC-ontvangst weg (storing niet gevonden, is ook niet teruggekomen)
111.000 Krukas-poelie afgebroken (gerepareerd in huisselectie-garantie)
113.500 Navigatie loopt vast (lijkt DVD-speler-probleem), 2 uur later weer O.K.
119.000 Achterruitverwarming stuk (vervangen in huisselectie garantie)
119.000 Kap achter radiator vervangen, ging nog steeds los
Met bovenstaande storingen en 1 maal stilstand gaat betrouwbaarheid naar 3 sterren.