BMW 320d Touring High Executive (2013) #2
Uitvoering | 320d Touring High Executive |
Bouwjaar | 2013 |
Jaar van aanschaf | 2013 |
BMW 320D touring high executive autom.
Komend uit een "tuinhuisje op wielen" waar ik overigens met veel plezier in heb gereden, is deze BMW voor mij een klein racewonder zelfs met maar 184 pk.
het " freude am fahren" is weer helemaal terug. Ruim twee jaar in een Volvo XC 60 te hebben gereden is de BMW een welkome afwisseling.
De rijeigenschappen zijn waarschijnlijk ook mede door het adaptieve M-onderstel geweldig. Zeker in de sport stand sta je direct in contact met je auto en ondergrond. Ooit op een Volkswagen Passat CC een instelbaar onderstel gehad maar dat was kiezen tussen wollig, extra wollig of super wollig. Dit onderstel is echt fenomenaal. Van de techniek op zich heb ik geen verstand maar ik voel dat de remmen, gaspedaal, 8-traps automaat tot volgens mij zelfs de lichten en spiegels zich aanpassen aan de gekozen instelling. In een wat drempelige omgeving is comfortstand of met niet al te lange mensen achterin is de comfortstand aan te raden, voor de overige ritten lekker sport selecteren. Sport plus heb ik aangezien ik geen Vettel nog Hamilton of welke coureur dan ook nog niet geprobeerd. Is wat lafjes om zoiets niet te hebben geprobeerd en dan toch een review schrijven. Ik kom er op terug.
Ook de extra gimmicks zoals blind spot, head up en adaptieve cruise control werken naar behoren. Ofschoon je niet helemaal op de elektronica dient te vertrouwen is een half oog over je schouder i.cm. het Blind spot voldoende om te weten of je naar links of rechts kunt invoegen.
Het Head up display is wat mij betreft een geweldige uitvinding, het hele dasboard kan men zodoende achterwege laten, zowel snelheid, gps, telefoon als media kan indien gewenst in gezichtsveld geprojecteerd worden. Met name op hogere snelheden verhoogt dit het comfort van autorijden en kan je jezelf echt focussen op de weg, ook in een4 cilinder diesel ja. Zeker voor de gelukkige onder jullie die zonder moeite de 250 kunnen aantikken is dit een aanrader.
Adaptive cruise control heeft nog weleens de neiging om in scherpe bochten (6 baans autosnelweg, Duitsland) langzaam verkeer op de rechterbaan op te merken en zodoende iets af te remmen, begrijpelijk maar soms vervelend. Verder werkt het systeem zeker in wat drukker verkeer of juist rustig verkeer als je echt de maximumsnelheid in acht wilt nemen (zwitserland) super.
Het zijn allemaal wat ouwemannetjes functies voor hen die niet helaas scherp meer zijn, en omdat ik me toch een beetje schaam dat het op de auto zit heb ik als compensatie een M-pakket aangekruist om toch het jeugdige erin te houden.
Het zitten in de auto. Aangezien ik niet heel groot en.of breed ben wil het nog weleens gebeuren dat ik verdwaal in een stoel. Gelukkig kan je deze stoelen zo instellen dat ook ik goed gepositioneerd achter het stuur kan zitten. De zit positie is mooi centraal en de auto geeft het idee dat alles om de bestuurder om jou draait.
Ofschoon ik bewust heb gekozen voor een kleinere maar wel dynamische auto valt mij de ruimte in praktijk erg tegen. En nu was de Volvo zeker geen kleine auto of misschien wel een hele grote auto, op papier vielen de verschillen nog wel mee maar in praktijk blijkt wel dat de BMW toch niet echt een ruimte wonder is. Inmiddels heb ik dit voor lief genomen want het rijden is vele malen plezieriger.
eigenlijk kan ik tot op heden niets anders zeggen dat het wat rijden betreft een stap vooruit is. En tja de ruimte, er is toch zoiets van wie mooi wil zijn moet pijn lijden..
meer volgt na 10.000km

BMW 3-serie Touring 316i High Executive|Luxury line|AUT|Leder|Navi|LED|NL AUTO|
- 2013

BMW 335i F30 Sedan Executive | 306 pk | Automaat | NL auto | 18 inch | Xenon | Cruise control | Stoelverwarming | Leer | Navi | Bluetooth | PDC | Sportstuur | ➡️
- 2012

BMW 3-serie Gran Turismo 320i Executive