BMW 320d touring Executive (2002)
Uitvoering | 320d touring Executive |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Uit economische overwegingen van de 530d naar de 320d overgestapt. Het verbruik valt mij met 1:14 t.o.v. de 530d met 1:13 enigzins tegen. Het comfort is daarentegen weer goed, zelfs met de 19inch BBS velgen eronder. In 2005 heb ik er veren van het M-onderstel onder gedaan omdat hij er wat vreemd uit zag met die grote wielen zonder verlaging. Ik had verwacht comfort in te leveren, maar hij veert nu zelfs beter dan voorheen. Hij is echt behoorlijk snel, de top ligt op 215km/h op de gps. Ook de bouwkwaliteit van een BMW is echt super, hij rijdt nog als nieuw, de vorige deed dit ook na 330.000km nog. Direct bij aanschaf heb ik er een origineel vanillegeel lederen interieur met sportstoelen (welke prima zitten) en originele xenonlampen bij gekocht. Inmiddels rijd ik sinds we ook een nieuwe mini cooper s erbij gekocht hebben te weinig kilometers om deze auto aan te houden.Het enige nadeel (behalve de iets hogere onderhoudskosten) is het kraken van de ramen bij bijna alle E46’s waar ik na 2 jaar eindelijk een definitieve oplossing voor heb gevonden en de relatief hoge afschrijvingslasten.
Bij aanschaf het luchtfilter vervangen (erg belangrijk) wat bijna dicht zat vanwege het vuil.
Bij kilometerstand 200.000 is er een nieuwe turbo in gegaan, de oude was nog niet op, maar begon wel herrie te maken. Aangezien de auto 2x per jaar naar zuid-spanje gaat wilde ik het risico niet lopen om onderweg met een kapotte turbo te staan.
Voorschakelapparaat xenonlamp vervangen
nieuwe ERG klep
De remschijven voor zijn iets krom, niet erg genoeg om te laten vervangen
Nadat ik het handvat van de afdekhoes van de bagageruite vervangen heb rammelt deze, ik weet niet wat ik fout heb gedaan.