BMW 318i Touring Executive (2007) #2

BMW 318i Touring Executive (2007)

Uitvoering318i Touring Executive
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2008

de aankoop

Vorig jaar oktober was de BMW dealer te deventer verhuisd naar Epse. Uit nieuwsgierigheid toch maar even gaan kijken.
De auto die ik toen had was aan vervanging toe (opel zafira 2.2i elegance, geweldige auto, slechte dealer)en ik wilde wel eens een andere proberen omdat we de ruimte van de Zafire niet meer nodig hadden. Maar echt aan BMW had ik nog niet gedacht.

Na een paar minuten kwam een nog jonge verkoper naar ons toe en vroeg of hij kon helpen. Eigenlijk was ik niet van plan een BMW te kopen, maar toen zagen we een mooie 'monaco' blauwe 318i staan.
De auto was van BMW geweest en had maar 39673 km gereden; een prachtige auto, zuinig, sportief, mooi en ook nog betaalbaar. Nadat onderhandelingen bij een volkswagen dealer een maand gegelden waren misgelopen, waren we wel geïnteresseerd in de auto.
De dealer bood veel geld voor de zafira; 10000,- terwijl de vw-dealer maar net 6500 bood. 3 dagen later was ik in het bezit van een prachtige 318i!

Nog even de optieslijst (ongeveer)
-executive uitvoering
-bluetooth telefoon voorbereiding
-adaptieve cruise-control
-3 neerklapbare hoofsteunen achter
-middenarmsteun voor

Vast en zeker ben ik wat dingen vergeten. Update volgt snel!

eerste impressie, gelijk problemen :(

De eerste 3000 kilometer zijn zeer goed bevallen, de auto biedt zowel comfort en prestaties én zuinigheid in één. Maar na een maandje was er een probleem: bij hard remmen verloor de motor vermogen en begonnen de waarschuwingslampjes te branden. Hij ging automatisch over in de "verminderd motorvermorgen" stadn waar je nog maar 80 km/h kunt.

Bij de dealer kwamen ze er al snel achter dat een gedeelte van de kabelboom vervangen moest worden; een euvel dat meerdere 318's hebben. We kregen een leenauto naar keuze mee (MiniCooper! Mn dochter heeft net haar rijbewijs dus die was helemaal in de wolken) naar huis en 4 dagen later konden we de auto weer ophalen; de auto was volledig gepoetst en deed het weer zeer goed, prestaties lijken zelfs te zijn verbeterd! Hulde BMW Dusseldorp!

Na een dag of wat belt de dealer of alles goed is en bieden (alweer) hun excuses aan voor het ongemak. Ook voor de eerste keer met de auto in de sneeuw gereden! dan merk je pas het nut van achterwielaandrijving; andere voorwielaangedreven auto's slipten om de haverklap weg, terwijl je met een BMW zelfs kon driften in de bochten!

kortom: formidabele auto met een zeer goede dealer! Hulde!(BMW Dusseldorp Deventer/Epse)

Toch een nieuwe auto?

Alees goed met de auto, geen andere probleempjes gehad, zelfs geen krakende delen met dit weer!
Helaas zit er sinds een paar weken wel een naar deukje op het linkerachterspatbord, ik denk dat die er uit moet.

Maandag de winterbanden door de BMW erop laten zetten, helaas kan dat niet zelf vanwege de bandenspanningsmeter en tireleakindicator. Kost toch mooi weer 100,- per jaar incl. op-slag in het (verwarmde!) bandencentrum.

Stiekem heb ik wel naar een mogelijke opvolger gekeken. Bij de BMW gekeken naar de nieuwe X1, prachtige wagen met lekker veel ruimte achterin vergeleken met onze 3-serie. Alleen heb ik geen idee welke uitvoering: benzine of diesel. Straks met de kilometer-heffing lijkt me benzine beter vanwege de lage kilometrage per jaar. Maar de X1 s-drive18i komt pas in februari, dus nog even wachten.
Ook heb ik naar een BMW 520i touring CL gekeken. Hij heeft voor 5-serie een mooie prijs, maar als je onder de 50 mille uit wilt komen (zonder onderhandelen) moet je zlefs de metallic lak laten zitten.En het blijft een smak geld! De auto bevalt perfect en dus eerst nog maar doorrijden!

Rijgedrag & kwaliteit ( km n.v.t.)

Rijgedrag:
De auto rijdt heerlijk strak, het koppelen en schakelen gaat niet te zwaar, maar ook niet licht. De auto is zeker geen strepentrekker met z'n 130 pk, maar het is ruim zat voor Nederland en Duitsland. Met goed weer kan je 220-230 op de teller krijgen, alleen de auto wordt dan een ietsiepietsie nerveus. Als BMW wordt je vaak uitgedaagt tot stoplichtsprintjes, maar hier doe ik (niet vaak ;)) aan mee

Kwaliteit:
1 woord: perfect. De auto vertoond na een half ton nog steeds geen piepjes of kraakjes.
Sommige mensen klagen over slijtageplekken in de deurbekleding, maar hier heb ik geen last van.

update

Ik heb de auto net opgehaald van een grote beurt bij Dusseldorp deventer. Geen problemen, alleen de olie vervangen en de airco schoongemaakt. Audto is mooi gewassen bij de dealer, toch mooie service.
Binnenkort weer naar Duitsland om de auto weer ens flink uit te laten.

Verder geen problemen, het begint bijna saai te worden vergeleken de vorige auto! :-)

Het einde

Zo zeg, een tijd lang niet actief geweest op autoweek! U vraagt zich zeker af waarom, maar dat is simpel te vertellen: en hebben zich geen gebreken of andere gebeurtenissen voorgedaan! Al deze jaren heeft hij perfect gefunctioneerd. Afgezien van een paar kleine beschadigingen is de auto nog hetzelfde alos toen ik hem kocht.De auto is nu bijna 3 jaar in mijn bezit, en gaat de deur uit.

Waarom? Vanwege de dealer? Vanwege de auto? Nee. Het is wederom een BMW geworden bij BMW Dusseldorp Epse. Nadat mijn zoon mij op een leuke gebruikte X1 wees, ben ik uit nieuwsgierigheid maar eens gaan kijken. Auto was zeer compleet, en scherp geprijsd. Nadat ik een offerte kreeg schrok ik van de inruilwaarde van de huidgige BMW: het was hoger dan verwacht! Dat maak je niet vaak mee.

De nieuwe auto betreft een BMW X1 sDrive18i in de kleur Graphitblauw. Ongveer dezelfde opties als de huidge, alleen zit er een navigatiesysteem in (bmw business) en lichtmetalen winterwielen. Over een week wordt hij geleverd en zal ik een nieuwe review beginnen en wat foto's plaatsen!

Bedankt voor de leuke reacties op de auto, stiekem gaat de hele familie de "beemer"wel missen..