BMW 318i Touring (2007)
| Bouwjaar | 2007 |
| Jaar van aanschaf | 2007 |
| KM-stand bij aanschaf | 5 km |
| KM-stand laatst | 99.500 km |
Na twee en half jaar Beameren
Dag,
Nu ruim twee jaar geleden de auto aangeschaft. Het ging tussen de 159, A4 en 3 serie. De Audi was toen nog het oude model en dealer deed desondanks nauwelijks iets aan de prijs, pakketten. Alfa: zou mijn 4 op een rij worden. Altijd prima ervaringen mee gehad en heerlijke rijdersauto's. Maar een keer echt stil komen te staan (ondanks dat ik 3 keer op LPG reed slechte combi volgens velen). Dus dat weerhield me niet om een 159 te bestellen. Ik heb met de beamer en de Alfa testrit gemaakt, zelfde traject, snelheid etc. Toen merkte je wel echt dat er twee klassen verschil zit. Weglegging alfa is goed maar vd bmw optimaal. Voelde beter aan, degelijker. Toen de dealer ook nog mooie wielen erbij kon regelen was de deal snel gemaakt. Jammer dat enkele maanden later de motor wat sterker en zuiniger werd. Aanraders bij de bestelling: sensatec (nepleer) bekleding, regen- en lichtsensor, upgrade radio. Neem antraciet kleur en de 16 inches (zo ziet 70% van alle auto's uit). Zonder dakrails maakt de auto sportiever. Ik heb zwart (daar rijdt overigens de overige 30% in) besteld met beige sensatec. Lang getwijfeld over wit. Toen ik op ski vakantie mijn auto naast een witte zette met dezelfde uitruisting, wist ik zeker dat ik de verkeerde keuze had gemaakt.
De auto bevalt (te) goed: ik kan er eigenlijk niets over kwijt. En wellicht is dat ook het probleem, het is een heel rationele/functionele, degelijke auto en ik mis emotie. Alles doet het en geen verrassingen. De wegligging is subliem. Ruimte is nipt voldoende en op vakanties gaat de koffer op het dak. Motor is OK, komt meer dan voldoende mee in het verkeer, verbruik is ongeveer 1: 12,5 bij mijn stevige rijstijl.
Ik mag over enkele maanden weer gaan shoppen. 3 serie is alleen weer een optie als hij in het 20% bijtellingstarief komt. Anders zou ik het liefst voor hetzelfde geld voor een nw V70 of een dikke Mazda 6 gaan
Manko's
- Tot 80dkm helemaal niets: bij mijn alfa had ik tegen de beurt altijd een geeltje voorin waarop ik de manco's schreef
- los contact achterlicht;
- haarscheurtjes in de bekleding (zal de volgende gebruiker waars echt last van krijgen);
- centrale vergrendeling kapot, alleen bestuurderskant ging nog open (lastig met een hoogzwangere dame naast je)