BMW 318d Touring High Executive (2006)
| Uitvoering | 318d Touring High Executive |
| Versnellingen | 6, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2006 |
| Jaar van aanschaf | 2009 |
| KM-stand bij aanschaf | 27.000 km |
| KM-stand laatst | 124.000 km |
Daar gaat ze
Na een kleine 100.000 km in 5 jaar in deze auto gereden te hebben, moet ze de deur uit voor een iets grotere V70. Met pijn in het hart, want het is een heerlijke auto waar we nooit problemen mee hebben gehad. Afgezien van olie, filters, banden en remblokken zijn er zelfs geen slijtageonderdelen kapot gegaan.
Het is natuurlijk niet de meest sportieve motor, maar hij blijft gaan. We hebben regelmatig met een aanhanger gereden en ook dan kun je op het gemak met 130 over de (Franse) snelwegen rijden. Binnenin is het allemaal weinig spannend, maar de kwaliteit van afwerking is top. De sportstoelen zitten geweldig en geven meer dan voldoende steun. Het enige dat ik ooit gemist heb, is een bekerhouder voorin.
De diesel is vrij zuinig, 6.5l/100km met veel stadsverkeer en aanhangerverbruik. Op de snelweg was minder dan 5l/100lm zeker haalbaar. Kostbaar is het allemaal wel, alleen al 18.000 euro afschrijving in 5 jaar, dat valt wel wat tegen.
Nu stappen we over naar een echte familie-auto, in de hoop dat de rijervaring niet al te teleurstellend zal zijn.