BMW 318d touring (2002)
Uitvoering | 318d touring |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Na bijna 5 jaar Lancia Dedra was ik toe aan een nieuwe auto, omdat ik een nieuwe baan heb gevonden die wat verder van mijn woonplaats ligt. Het moest dus een diesel worden. Het is uiteindelijkeen witte BMW 318d Touring geworden uit 2002 met 172600 op de teller. Ik heb voor deze auto gekozen omdat de prijs aantrekkelijk was en ik hem ook gewoon mooi vind. Vermogen is voor mij van minder belang zolang ik maar met 160 naar de wintersport kan kachelen, de zwakste BMW diesel was daarom voor mij voldoende.
De auto rijd perfect. Wat mij het meest opvalt is de stilte bij normale Nederlandse snelweg tempo (110-130). Door die stilte en dooe het stabiele rijgedrag van de auto kun je heerlijk relaxt op de snelweg cruisen. Op de Nedderlandse snelweg heb je aan de 115 pk voldoende, aan de 140 zit je zo daarna krijgt de motor het wat lastiger het is immers ook een auto van 1450kg.
Een bocht kun ik in zo hard als ik durf en als je dan wat meer gas geeft merk je dat hij over 4 wielen gaat schuiven waarbij de achterwielen het hrdst gaan piepen (toch altijd even proberen). Ook nog even in Duitsland geweest om de topsnelheid te testen en die kwam met veel pijn en mooite op 199km/u.
HEt verbruik verschilt per tank maar ik heb het idee dat hij steeds zuiniger word, vooral na de sesie in Duitsland. Gemidelde to nu toe is ongeveer 5.7l/100km of 1 op 17.5. Dit verbruik valt me niet tegen voor zo’n auto zonder common rail techniek.
Omdat ik de auto nog maar kort heb is er nog niet veel onderhoud gepleegd. Ik heb hem na aankoop een grote beurt gegeven waarbij de remblokken voor moesten worden vervangen (90 euro). Verder heb ik de airco laaten vullen omdat ik hem niet erg koud vond. Helaas is aan de airco temperatuur niks veranders
d, dit vind ik dan ook een minpuntje.
Al met al ben ik blij met mijn aankoop en hoop er nog lang van te genieten
Update 8-2007
Inmiddels heb ik een jaar gereden met de BMW en net wee een beurtje uit laten voeren bij de lokale onafhankelijke garage (220 euro), de rechter koplamp was stuk, het lampje was in de reflector gesmolten. Ik heb voor 150 euro er een vervangingsonderdeel ingezet. Verbruik is nog steeds ongeveer 5.7l/100km of 1 op 17.5 op winterbanden wordt het wel iets meer.
8-2007 Rechter koplamp vervangen