BMW 316i touring Black & Silverline (2005) #2
Uitvoering | 316i touring Black & Silverline |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
Een BMW op leeftijd
Samen met mijn partner ben ik in 2019 verhuist en zochten wij een tweede auto voor woon/werk verkeer en gezinsuitbreiding. Ook was de wens voor een auto waar spullen mee vervoerd kunnen worden zonder dat het oncomfortabel wordt.
Door de verhuizing hadden wij een beperkt budget en kwamen wij uit op een BMW 3 serie touring met een acceptabele KM stand. 1 van de punten waar wij op vooruit wouden gaan tegenover onze eerste auto was lawaai op de snelweg door wind en banden.
Op dit punt scoort de BMW ruim voldoende waarbij deze op 100KM/u lekker stil is. Ook het verbruik bij 100KM/u is vrij redelijk echter begint de auto wel een stuk meer te drinken wanneer je 130 gaat rijden. Gemiddeld komen we er 750km mee ver.
Helaas merk je dan wel dat je te maken hebt met een auto op leeftijd.
Snel is die niet en verbruikt toch redelijk veel als je wat meer van de auto wilt vragen.
Dit komt natuurlijk ook doordat de auto maar 116PK heeft en geen turbo.
aan het interieur merk je vooral dat het heel simpel is (komt ook door de uitvoering) Het hebben van een klok in beeld is bijvoorbeeld 1 van de 4 keuzes uit de BC en niet iets wat altijd in beeld is. Opties zoals het aflezen van je huidige verbruik gaat analoog waarbij ik soms mijn twijfels heb aan de accuraatheid hiervan.
Het gebrek aan bekerhouders of opbergvakken is groot en soms even wennen als je met 4 man op pad gaat.
De laadruimte is wat vreemd vorm gegeven waardoor je met grote objecten snel in de knel zit.
De auto is verder redelijk onderhoudsvrij geweest. Bij aanschaf voorzien van 4 Michelin banden en heeft elk jaar een beurt gehad. Hier kwamen geen grote dingen naar voren. her en der een rubber wat vervangen moest worden en roest was en is vrij minimaal.
Dit type BMW en ondanks dat het maar een 316i is zoals zovelen helaas graag willen aanstippen heeft hij ons niet teleurgesteld.