BMW 118i Cabrio High Executive (2012)

Uitvoering | 118i Cabrio High Executive |
Bouwjaar | 2012 |
Jaar van aanschaf | 2025 |
BMW E88
Met veel pijn in m'n hart afscheid genomen van m'n MX5 NBFL. De roest had die auto financieel total loss verklaard. Ik heb daar de afgelopen 60.000 km in gereden dus dat is mijn referentiekader.
Auto gekocht 1 mei 2025. Eerste indruk: comfortabel. In vergelijking met de mx5 is het een hele grote comfortabele cruiser. Bij het instappen valt direct op dat de deuren erg groot zijn. Ik rij bij droog weer vrijwel altijd met het dak open, en het openen van dit dak duurt lang! een halve minuut voelt als een eeuwigheid, je zou tot 40km/h kunnen rijden om het dak te openen/sluiten.
Ik heb de basis motorisering (118i), maar dat is helemaal prima. Onderin redelijk veel koppel waardoor het soepel rijdt. De bak is geen vooruitgang tov een mx5, maar hij schakelt heel aardig.
Mijn auto is luxe uitgevoerd met: cruise control, dual zone klimaat, navi met bluetooth, stoelverwarming, licht pakket (lichtjes bij de deurgrepen). Wel een verademing tov mn vorige auto.