Audi A4 1.6 (2000)

Audi A4

UitvoeringA4 1.6
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2004

Na jaren gefantaseerd te hebben over een Audi is het er eindelijk van gekomen. De keuze is gevallen op een A4 uit 2000 voorzien van een 1.6-16v. Qua uiterlijk mag deze auto dan niet meer in de schaduw staan van de nieuwste A4, maar het interieur is tijdloos. Alle benodigde opties zitten erin (climatronic, elektrische ramen, cruise control, alarm etc.) Helaas laat de cruise control zich niet zo makkelijk bedienen en moet dit naar mijn mening een stuk handiger kunnen gaan. De motor is echt wel wat te licht voor deze auto met zijn bijna 1200 kilo’s. Dit is met name te merken met een volgepakte auto op een heuvelachtige Autobahn.
Het verbruik is niet geweldig te noemen ik rij gemiddeld 1 op 8,5, al is dit wel grotendeels toe te kennen aan het vele stadsverkeer wat deze auto moet afleggen. Op de snelweg met de cruise erop komen we al een stuk verder en gaan we richting de 1 op 13. Al met al waren dit toch wel de meest negatieve punten die ik kan noemen over deze auto voor het overige is het een heerlijk sedan met volop ruimte voor de vakanties. Een super wegligging met dito remmen, heerlijke stoelen (alleen voor volwassenen achterin wat minder beenruimte) en verbazingwekkend goed geluid vanuit de standaard boxen. Kortom een auto om heerlijk in te relaxen.

Nog niet veel problemen gehad, alleen opvallend veel hertstelwerkzaamheden als:
- losgelaten sierstrippen;
- 2 x lampjes vervangen in de koplamp;
- 1 x remlicht vervangen;

Voor de rest het reguliere onderhoud als remblokken en banden.

Tot mijn grote frustratie liet de dealer mij in mijn hemd staan inzake de accu. Na tweemaal te zijn teruggegaan wegens het naar mijn mening niet goed functioneren van de accu (wilde 2x niet starten) werd mij resoluut verteld dat de accu nog goed was en niet vervangen diende te worden.
Na een second opinion bij een accuspecialist bleek de accu echt helemaal op te zijn en heb ik deze toen direct vervangen. Jammer dat het op deze manier moest!