Audi A4 1.6 (1995)
Uitvoering | A4 1.6 |
Bouwjaar | 1995 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
Heerlijk rijden
Nadat ik besloten had dat ik geen geld meer in mijn Espero wilde steken en de APK daarvoor naderde ben ik op zoek gegaan naar een degelijker auto op LPG-G3. De auto moest ook een couranter model zijn welke bij elke garage gerepareerd kan worden. Ik kwam in de prijsklasse waarin ik zocht als snel deze A4 tegen. Vooral het uiterlijk nog heel gaaf. Het interieur is op de rugleuning van de bestuurderstoel ook nog helemaal top. Tijdens de proefrit merkte ik al dat dit een klasse beter rijden was. Te beginnen bij de versnellingsbak, heel strak, je kan eigenlijk niet misschakelen en het komt heel stevig over. Ook is het onderstel veel degelijker. De Daewoo hobbelde, trilde, tikte en helde over, iets wat deze auto absoluut niet doet. Het geeft een veel veiliger gevoel. Tevens is de motor, ondanks dat het de kleinste is, best pittig. Op de snelweg kon ik nooit accelereren wat nu verleden tijd is. Enige kleine dingetjes zijn het niet helemaal goed stationair lopen van de motor en een tik in de homokineet. Maar betreffende de aanschafprijs kon hij ook niet perfect zijn. Nu de eerste 1000 kilometer gereden en nog geen enkele spijt van de koop. Vooral de 2e tank (54 liter) heb ik op de snelweg over 530 kilometer kunnen spreiden. Met een gemiddelde snelheid van 140 zeer netjes.