Audi A4 1.6 (1995)
Uitvoering | A4 1.6 |
Bouwjaar | 1995 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Inmiddels rijd ik ongeveer anderhalf jaar in mijn A4 op gas G3. Het is mijn eerste ’echte’ auto. Mijn vorige auto (Seat Marbella 1992) was leuk voor de boodschappen, maar de snelweg durfde ik er niet mee op. Voor mijn nieuwe baan moest ik dagelijks 40 km rijden, dus ging ik op zoek naar een andere auto. Ik was op zoek naar een auto die betrouwbaar was en geen hoge onderhoudskosten met zich mee bracht. De rode A4 die ik bij een particulier kocht zag er keurig uit en reed comfortabel. De koop was dan ook snel gesloten.
Nog steeds rijd de auto erg comfortabel. De stoelen zitten goed en de kwaliteit van binnen en buiten is uitstekend. De rode lak blijft redelijk rood en er zijn geen roestplekken o.i.d. te zien.
De 1.6 motor is niet voldoende voor de auto. Hij trekt langzaam op en iemand inhalen gaat niet al te vlot. Het voordeel van de kleine motor is wel dat ik 1 op 10/11 rijd. Met gas een keurige prestatie.
Problemen zijn er de afgelopen 28.000 km wel geweest. Dit viel mij tegen van een Audi met nog maar 150.000 km op de teller. Het duurste probleem was het verdeelhuis van de gasinstallatie. Kosten 450 euro. Ook het vervangen van een draagarm was een dure grap. Andere onderdelen die inmiddels vervangen zijn:
- Remslangen
- thermostaat
- waterpomp
- aandrijfhoes
Het koelsysteem is inmiddels ook doorgespoeld. De verwarming deed het namelijk niet goed meer en dat kwam omdat het koelsysteem helemaal verstopt zat.