Alfa Romeo Giulietta 1.4 Turbo MultiAir 170 Sprint (2015)
Uitvoering | Giulietta 1.4 Turbo MultiAir 170 Sprint |
Versnellingen | 6, Automaat met dubbele koppeling |
Bouwjaar | 2015 |
Jaar van aanschaf | 2018 |
Kort gehad
Ik kom van een Ford Fiesta 1.0 EcoBoost Automaat af.
Deze wagen zien staan voor een mooie prijs en kreeg een goede inruil. Hierdoor een ritje gaan rijden en ik was eigenlijk al verkocht toen hij startte. Het is een auto die enorm lekker stuurt en klinkt. Deze specifieke wagen is een QV-Line en dat komt met een sportonderstel. Dit sportonderstel is voor mij alleen een fijn onderstel wat kei hard is. Hij stuurt hierdoor enorm scherp, ligt als een blok op de weg maar stuitert net iets te hard voor een ritje met vrouw en kind. Dit komt misschien omdat mijn rijgedrag dan wat (lees: een stuk) rustiger is, waardoor je de oneffenheden beter voelt.
170PK is een mooi aantal voor dit formaat en gewicht, tuurlijk kan het sneller als je een QV kiest, maar dit is echt meer dan genoeg. Vooral de beleving is erg mooi van de 1.4 die echt alles op alles zet in de sportstand + volgas.
De wagen is in 3 standen te zetten, D-N-A.
A = All weather
Een zacht gasrespons en licht stuur.
N = Natural
Normaal, Normaal.
D = Dynamic
Fel gasrespons, automaat schakelt graag terug en stuur wordt erg zwaar.
De Dynamic stand is natuurlijk het leukste rijden, maar ik zelf rijd mijn dagelijkse rit het meest in de N.
Qua betrouwbaarheid is het gewoon top. Hij is immers niet kapot gegaan.. Groot punt is wel vaak je olie verversen voor de MultiAir module.
Helaas kwam ik er bij de geboorte van mijn kind achter dat de wagen toch niet zo groot is als dat ik gedacht heb, dus heb ik hem nu verkocht voor een grotere auto. Dit is het kortst wat ik ooit een auto heb gehad. Ik zal hem wel gaan missen, een auto waarvan iedereen wel een mening heeft. Iedereen vind hem mooi, en natuurlijk veel flauwe alfa's-gaan-kapot-grapjes.
Het is een auto met karakter. Een auto waar je zin van krijgt om in te rijden. Die echt wel speels kan aanvoelen, en toch veel zekerheid. Er zijn ook een paar dingen die echt typisch zijn. Zoals bekerhouders waar je eigenlijk niks mee kan, geen fijne opberg plek voor je telefoon onder de navi. Maar zoals elke Alfa eigenaar, valt het onder de mantel van de liefde. Het blijft een bijzondere auto. Gek is dat, terwijl ik voor deze auto echt niet veel met Alfa's had..
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties5
- Comfort4
- Kosten4
Uitgelicht aanbod

Alfa Romeo Giulietta Sprint 1.4 Turbo 170pk Automaat PDC ACHTER | 17'' LM | CRUISE | DAB | NAVI | ALCANTARA | CLIMA | SCHAKELFLIPPERS
- 2015

Alfa Romeo Giulietta 1.4T 170PK TCT Distinctive Lusso | Licht-regen sensor | Clima | Cruise | Parkeersensor achter |
- 2014

Alfa Romeo Giulietta 1.750 Turbo Veloce