Alfa Romeo Giulietta
Alfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo Giulietta MY2014Alfa Romeo GiuliettaAlfa Romeo Giulietta MY2014Alfa Romeo Giulietta

Gebruikersreview

Alfa Romeo Giulietta 1.4 Turbo MultiAir 170 Exclusive (2014)

UitvoeringGiulietta 1.4 Turbo MultiAir 170 Exclusive
Versnellingen6, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2014
Jaar van aanschaf2026

Auto met karakter

Begin Mei 2026 stond er een Giulietta aangeboden bij Frankenauto's in Zelhem.
2014 TCT ( eerste facelift) met 169.000 km, Exclusive uitvoering, in Rosso 8 C Competizione. Anders gezegd, parelmoer rood, een diep rode kleur waarin de auto in mijn ogen erg mooi uit komt. Met de antraciete turbina velgen zag hij er behalve mooi ook ruig uit. De auto had slechts 1 beschadiging aan de neus, jammer, maar voor mij niet onoverkomelijk. Je weet maar nooit of iemand een keer tegen jou aanrijd,,,,,,,,,,en dan heb je een mooie kans om er echt iets aan te laten doen........Natuurlijk hadden de velgen wat lichte beschadigingen. Interieur heel erg netjes met de prachtige leer/acantara stoelen met groen stiksel. Elektrische bediening, die achteraf niet helemaal feilloos werkte........maar wel mee te leven, dankzij de geheugenfunctie ook.
Toen dit exemplaar langs-kwam had ik meteen het gevoel dat ik erop af moest, eindelijk een exemplaar met onderhoudshistorie en weinig eigenaren en of wisselende garages.
Hij kwam betrouwbaar over.

Bij het proefrijden bleek dat hij kaarsrecht reed. Alles werkte verder naar behoren en de motor en bak klonken vlekkeloos. Enige was dat ik met drempels moest opletten......
Hij zag er niet verlaagd uit..........bleek dat uiteindelijk wel te zijn, witte veren.
Eind deze maand gaan er originele veren onder.........drempels zijn niet makkelijk te nemen en hij geeft alle hobbels door. Zal ook even wennen zijn, hij gaat nu als een kart door de bocht...........Maar, krijg er veel comfort voor terug, iets wat ik niet in mijn fiat 500 cabrio had. Uiteraard een goed werkend schuifdak, dat was voor mij voorwaarde.

Er was een lichte kreun linksvoor. Die hebben ze eruit gehaald. Waarschijnlijk draagarm.
Na 500 km kwam het terug en nu is het weer weg. Kan ermee leven, want je merkt het alléén bij klinkers en drempels, als het zich al toont.

Hoe bevalt het na ongeveer 3 maanden?

1. Exterieur
Ik vond en vind het nog altijd een beauty /schoonheid, Bellezza. Elke keer als ik ernaar toeloop ga ik glimlachen, geniet ik van de lijnvoering en met name ook van de achterlichten, liggende vraagtekens die meteen oplichten als je op de kop voor "openen" drukt. Onder de deuren zit ook nog een lichtje wat op het wegdek projecteert....je zou bijna denken dat je in een Mercedes rijd.......
De lijnvoering vind ik prachtig. Als je kijkt naar hoe de bies, vouw eigenlijk, zich aan de achterkant opzij toont, dan bijna verdwijnt en dan weer terugkomt, denk ik, hoe dan!?
Het is alsof hij met de hand geboetseerd is...
Tegelijkertijd voelt hij heel solide aan, als je een deur dichtdoet hoor je een mooie doffe klap

2. Interieur
Heb ik al over gesproken, zelf-dimmende spiegel, verstelbaar stuur, ook axiaal.
De juiste postie vinden neemt wat tijd. De stoel is ook in hoogte verstelbaar.
Na de 500 is het even wennen, ook qua zicht, je zit echt in een cockpit.
Erg mooi en prettig lederen stuur van solide materiaal. alles ziet er ook na 12 jaar fris uit. Schuifdak werkt perfect, in alle standen.

3. Rijden
170 pk met automaat en flippers achter het stuur. Hij voelt heel snel aan, zeker in de Dynamic stand. Hij schakelt dan supersnel over en stuurt ook directer. Meestal rij ik in de N stand, voldoende snel. De motor loopt als een zonnetje en de bak schakelt geluidloos, maar niet zo soepel als de DSG van VAG. Ze staan bekend als degelijk.
Ook na een week niet rijden startte hij vlekkeloos. Voor aflevering had hij een grote beurt gehad met de goeie olie en vervangen van het multi Air filter..Bij 122.000 km was de distributie riem en waterpomp etc. vervangen.
De auto gaat vooralsnog vierkant de hoek om, ben benieuwd met de originele veren.....
Remmen doet hij als een racewagen; hij heeft grotere remschijven met 3 zuigers, een optie die je kan aanvinken bij aanschaf.
Heel leuk, tot nu toe groet elke Giulietta-rijder me, heel bijzonder.

Conclusie tot nu toe,
Hele fijne snelle auto met karakter, die toch niet zuipt. Ik rij gemiddeld 1 op 15.
Van Amsterdam naar Gilze en terug, 100 km/uur, reed hij 1 op 18.....
Ik overweeg om het chip-doosje van mijn fiat 500 erin te zetten..........gaat hij van 170 naar 180 pk en van 250 Nm koppel naar 290 of 300 Nm.
Alleen zal het dan verstandig zijn om op E5 te gaan rijden..........

Wordt vervolgt.