Alfa Romeo Alfa Romeo Alfetta GTV 2.0 (1977)

Alfa Romeo Alfa Romeo Alfetta GTV 2.0 (1977)

UitvoeringAlfa Romeo Alfetta GTV 2.0
Bouwjaar1977
Jaar van aanschaf2014

Elegantie uit de 70er jaren met techniek uit de ja

De GTV heb ik 2 jaar geleden aangeschaft. Ik was op zoek naar een leuke klassieker voor recreatief gebruik en om er af en toe eens een leuk circuitevenement mee te bezoeken. Als kind vond ik de GTV al een erg mooie auto, dus mijn zoektocht ging uit naar dit model. De spoeling was dun. Flinter dus zelfs, want van haar voorganger stonden er meer te koop. Na diverse GTV's bekeken te hebben was mijn oog gevallen op dit exemplaar. Van de buitenzijde een mooie originele coupé, maar technisch behoorlijk aangepast. De hele techniek van haar jongere broertje, de Alfa 75, is overgezet naar deze GTV. Een 2.0 TwinSpark motor met 148 PK, de versnellingsbak (nagenoeg identiek aan die van de GTV), stuurbekrachtiging en ga zo maar door. Ook het onderstel is over gebouwd, vandaar de 5-bouts wielgaten. Verder lekker verlaagd met gele Koni's incl. een race stabilisator. Na een proefrit hoefde ik niet meer verder te kijken. Wat rijdt dit gaaf, en de carrosserie is knetterhard op een paar blaasjes na. De koop werd gesloten en de GTV ging mee naar huis. Eerst gewoon lekker rijden en kijken hoe die zich houdt. Gewoon perfect. Geen noemenswaardige problemen ben ik tegen gekomen, maar heb toch de nodige onderhoudswerkzaamheden verricht om hem technisch nog frisser te krijgen. Ook de carrosserie is strakker gemaakt en op een paar plekken bij gespoten. Het is nu een mooie en betrouwbare klassieker met moderne prestaties. Het rijden is een genot! 1080 kilo met 148 PK in combinatie met achterwielaandrijving is een feestje. Ook op het circuit rij ik regelmatig modernere auto's voorbij.
Voor mij de ultieme auto. Misschien niet de origineelste, maar wel de leukste!

6,5