Test: Kia XCeed - Mazda CX-30 - Nissan Qashqai - Toyota C-HR

Wie kan de C-HR aan?

Cross-over multitest SUV strand Katwijk
AutoWeek 6 2020
AutoWeek 6 2020

Je leest het in AutoWeek 6 2020

Al kort na zijn introductie blijkt de Toyota C-HR een schot in de roos en de dealers schrijven hun vingers dan ook likkebaardend blauw aan verkooporders. Nu is die compacte cross-over gefacelift en dan rijst de vraag of hij in aangepaste vorm net zo’n voltreffer kan worden. We meten hem met een drietal geduchte concurrenten.

Het nieuwe gezicht van de Toyota C-HR zit hem vooral in zaken als de bumpers, koplampen die voortaan standaard ledstadsverlichting hebben, led-achterlichtunits met dynamische richtingaanwijzers en een smal spoilertje dat beide lichtblokken verbindt. Aan de onderkant van de achterbumper zitten twee chroomkleurige lijsten waaraan je kunt zien dat dit de meest krachtige motorisering van de vernieuwde C-HR is. Afgezien daarvan is het uiterlijk van de C-HR met rust gelaten. Dat is prima, want het model was bij zijn onthulling drie jaar geleden vooruitstrevend genoeg om lange tijd mee te kunnen. Scherpe, onverwachte lijnen, een hoge taille en raampartijen die naar achteren in een punt aan de bovenkant van de C-stijl uitkomen, resulteren in een model dat akelig dicht tegen een coupé aan schurkt. Wat betreft gewaagdheid doet Toyota zeker niet onder voor de eerste generatie van de Nissan Juke. Ook vanbinnen is alles grotendeels bij het oude gebleven, enkele materialen en tinten daargelaten. Wel vermeldenswaardig is het (voor de C-HR) nieuwe infotainmentsysteem. De belangrijkste vooruitgang daarvan is de aanwezigheid van Android Auto en Apple CarPlay. Verder zijn we erg blij met de toevoeging van fysieke knoppen, met name voor het volume. Dat is mooi, maar de snelheid en overzichtelijkheid van het systeem zijn nog niet helemaal wat je er van verwacht. Datzelfde geldt voor de aansluitmogelijkheden. Voorin zitten twee usb-poorten en een gewone 12V-voeding, achterin helemaal niets.

Het dashboard ziet er chic en uitnodigend uit, met verrassende vormen, zoals het asymmetrische scherm dat zich als het ware uit het paneel naar boven lijkt te onttrekken. Het zicht naar voren is mede dankzij de royale extra zijruitjes netjes, maar naar achteren betaal je de prijs voor de gedrongen raampartij daar. Ook de inzittenden achterin lijden daaronder; het is al niet erg ruim, maar door de kleine raampjes doet het nog wat krapper aan. Met 358 liter heeft de C-HR de kleinste kofferbak.

Verder lezen?

Dit artikel is gratis te downloaden in PDF-formaat. Hiervoor maak je eenmalig een AutoWeek account aan, waarna je onbeperkt uit het AutoWeek archief kunt downloaden.

Inloggen of Registreren

PRIVATE LEASE Toyota C-HR

Gerelateerde forumtopics