| Uitvoering | Qashqai DIG-T 140 Design Edition |
| Jaar van aanschaf | 2026 |
| KM-stand bij aanschaf | 59.700 km |
| KM-stand laatst | 62.500 km |
Nissan Qashqai
De Qashqai heb ik als occasion voor mij ‘nieuw’ gekocht. Hij bevalt in heel opzichten heel goed. Ondanks het ‘gemis’ van wat luxe, die op de vorige auto zat, zoals een standkachel, inklapbare trekhaak, te open panoramadak, DSG en mooi navigatiesysteem past deze Nissan uiteindelijk toch beter bij mij. Luxe betekent verassend genoeg niet altijd ‘beter passend’. De Qashqai rijdt erg fijn, is in de Tekna-uitvoering goed uitgerust en belooft de caravan op vakantie gemakkelijk te kunnen trekken. Daarbij is het uiterlijk in de kleur wit met mooie 19”-velgen precies wat ik zocht.
De eerste paar duizend kilometers beloven veel moois!
Het comfort van de Nissan is prima: fijne stoelen (hoewel de zitting iets te kort is), stille motor en een goeie vering en demping.
De prestaties zijn goed: als ‘t moet fel en goeie remmen.
Het weggedrag is prima. Het voelt vertrouwenwekkend. Het sturen in de middenstand lijkt echter niet helemaal rustig.
De uitrusting in deze uitvoering is goed. Niet overdadig, wat erop zit zul je ook allemaal wel gebruiken. Een luxe als standkachel zal ik in de winter wel missen, maar een inklapbare trekhaak (beide zaten op mijn vorige auto) is voor het geld wat ‘overrated’, naar mijn mening.
Kortom: een goeie aankoop, erg blij mee!