Jaguar XE P250 - XE P300 - Dubbeltest

Mag het iets meer zijn?

58 reacties

Video
AutoWeek 36 2019
AutoWeek 36 2019

Je leest het in AutoWeek 36 2019

Heeft een Jaguar XE vierwielaandrijving nodig wanneer het motorvermogen met 50 pk toeneemt? Of geeft Jaguar de XE er 50 pk bij om het extra gewicht van vierwielaandrijving te compenseren? En mag dat dan bijna tien mille kosten?

Eerder dit jaar heeft Jaguar de XE een tussentijdse update gegeven en daarbij en passant de stofkam door het aantal aandrijfvarianten gehaald. Er is voortaan nog maar één diesel, de D180 met 180 pk en naar keuze achter- of vierwielaandrijving, en er zijn twee benzineversies: de P250 en P300. Om die twee benzinevarianten draait het op deze pagina’s. Het zijn respectievelijk een achterwielaandrijver met 250 pk en een vierwielaandrijver met 300 pk. Lekker overzichtelijk; geen gepiel met ondergemotoriseerde instappertjes voor krentenwegers. Wat overigens niet wegneemt dat we daarmee alle zakelijkheid meteen maar overboord moeten zetten. Met de prijslijst in de hand blijkt namelijk dat er voor 50 pk extra en het aandrijven van de voorwielen € 9.290 wordt gevraagd, bijna tien mille. Dat is niet niks. Ben je met de dikste versie een dief van je eigen portemonnee of doe je jezelf juist tekort met ‘slechts’ 250 pk en achterwielaandrijving? Van het uitrustingsniveau hoef je de keuze in elk geval niet te laten afhangen. Beide aandrijfvarianten zijn verkrijgbaar in dezelfde uitvoeringen en zijn naar believen aan te kleden met dezelfde lange optielijst.

Verder lezen?
Het volledige artikel is beschikbaar voor slechts €0,99. Het artikel wordt aangeboden in PDF formaat.
Koop artikel €0,99

Oeps, er ging iets mis...

Er is iets mis gegaan met je betaling. Probeer het later nog eens.
sluiten

Jaguar XE P250 - XE P300 - Dubbeltest

Mag het iets meer zijn?

Koop dit artikel als PDF voor slechts €0,99.
Vul je e-mailadres in waarop je het artikel wilt ontvangen:

Jaguar XE P250 - XE P300 - Dubbeltest

Mag het iets meer zijn?

Je betaling is voltooid! Het artikel is naar je email-adres gestuurd. Je kunt het artikel direct downloaden door op onderstaande knop te klikken. Download het artikel

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (58) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.