Volkswagen Tiguan X duikt op!

Coupéversie Tiguan in China te zien

Volkswagen Tiguan X China

De Volkswagen Groep slaat elke SUV plat die plat te slaan valt en dat betekent dat ook de Tiguan niet ontkomt aan een platgedrukt achterste. Dít is de Tiguan X!

Het Volkswagen-gamma wordt in ieder geval in China uitgebreid met de Tiguan X, de coupéversie van de huidige Tiguan. Die X-toevoeging is voor een SUV van de Volkswagen Groep in China absoluut niet nieuw, zo drukte Volkswagen eerder de daklijn van de hier niet leverbare Tayron omlaag om het eindresultaat als Tayron X aan de consument voor te stellen. Nu ondergaat ook de Tiguan die X-behandeling.

De Tiguan X die op deze via Chinese media de wereld in geholpen afbeeldingen is te zien, is van voren direct herkenbaar als Tiguan. Zo komt de snuit nagenoeg overeen met die van de onlangs gefacelifte Tiguan. Uiteraard vinden we de grootste wijzigingen aan de achterzijde. Ter hoogte van de B-stijl loopt de daklijn sterker af dan bij de hier bekende versie van de SUV. Aan de achterzijde zien we volledig nieuwe lichtunits, die met elkaar verbonden zijn door een over de gehele breedte van de bilpartij lopende lichtbalk. In die strook verlichting nemen we direct onder het Volkswagen-logo de modelnaam Tiguan X waar.

Volkswagen Tiguan X China

Tiguan L

De Tiguan X is vrijwel zeker gebaseerd op de Tiguan L, de variant die in Europa als Tiguan Allspace door het leven gaat. De wielbasis van de Tiguan X komt met 2,79 meter dan ook overeen met die van de langere Tiguan-uitvoering. De reguliere versie heeft immers een wielbasis van 2,68 meter. De nieuwe variant is ontwikkeld door het samenwerkingsverband SAIC-Volkswagen en dus niet door FAW-Volkswagen, de tweede joint-venture die Volkswagen in China heeft. FAW-Volkswagen is op zijn beurt verantwoordelijk voor de Tayron X. De Tiguan X moet nog dit jaar op de Chinese markt verschijnen. Het is niet aannemelijk dat Volkswagen de Tiguan X ook in Europa gaat verkopen. Zeg echter nooit nooit.

PRIVATE LEASE Volkswagen Tiguan

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (61) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.