Vijf NCAP-sterren voor Polestar 2 en Cupra Formentor

Viermaal vijf sterren

Euro NCAP Cupra Formentor en Polestar 2
Euro NCAP Cupra Formentor en Polestar 2Euro NCAP Cupra Formentor en Polestar 2Euro NCAP Cupra Formentor en Polestar 2Euro NCAP Cupra Formentor en Polestar 2Euro NCAP Cupra Formentor en Polestar 2Euro NCAP Cupra Formentor en Polestar 2Euro NCAP Cupra Formentor en Polestar 2Euro NCAP Cupra Formentor en Polestar 2Euro NCAP Cupra Formentor en Polestar 2Euro NCAP Cupra Formentor en Polestar 2

Euro NCAP, de Europese tak van veiligheidsinstituut Global NCAP, heeft de elektrische Polestar 2 en de Cupra Formentor aan een reeks bots- en veiligheidsproeven onderworpen. Beide modellen keren met vijf sterren huiswaarts. Ook is er goed nieuws voor de Renault Arkana en Lexus UX 300e.

De elektrische Polestar 2 sleept de maximaal haalbare score van vijf Euro NCAP-sterren binnen. Wat betreft veiligheid voor volwassen inzittenden scoort de Zweedse EV 92 procent van de punten. De veiligheid voor kinderen werd met 89 procent. De voetgangersveiligheid is beoordeeld met 80 procent en wat veiligheidssystemen betreft scoort de Polestar 2 een zeer nette 86 procent.

Ook Cupra mag tevreden zijn. De Cupra Formentor haalt net als de Polestar 2 vijf Euro NCAP-sterren. De veiligheid voor volwassen inzittenden wordt beoordeeld met 93 procent van de haalbare punten, die van kinderen met 88 procent. De voetgangersveiligheid beoordeelt Euro NCAP met 68 procent van de haalbare punten. Op het gebied van veiligheidssystemen scoort de Cupra Formentor 80 procent.

Euro NCAP ramt ook de Lexus UX 300e en de Renault Arkana tegen de muur, maar brengt ze onder bij de resultaten van 2019. De UX 300e is de elektrische versie van de dat jaar aan diggelen gereden Lexus UX. Ook de UX 300e scoort vijf NCAP-sterren. Euro NCAP koppelt daarnaast de resultaten van de Renault Arkana aan die van de in 2019 geteste Captur, waarmee hij zijn basis deelt. Ook de Arkana noteert vijf sterren achter zijn naam.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (5) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum