Verkopen Mercedes-Benz tonen herstel van crisis

Derde kwartaal weer 'normaal'

Mercedes-Benz E 63 AMG

De verkoop van nieuwe auto's van Daimler, het moederbedrijf van Mercedes-Benz en Smart, is aan het herstellen van de coronacrisis. Het afgelopen kwartaal was betrekkelijk normaal qua aantallen.

Volgens Daimler werden in het derde kwartaal wereldwijd 625.675 personenauto's van Mercedes-Benz en Smart verkocht, een stijging van 1,2 procent in vergelijking met een jaar eerder. Over de eerste negen maanden van dit jaar is nog altijd sprake van een verkoopkrimp met meer dan 13 procent.

Volgens Daimler werden met name in China goede zaken gedaan met de verkoop van zijn hoofdmerk Mercedes, met een plus van ruim 23 procent. In Europa was nog een lichte min te zien. In Noord-Amerika ging het om een sterkere verkoopdaling. De verkoop van Mercedes op de Duitse thuismarkt zat wel in de lift. Daar tekende men een plus van 1,9 procent op.

Het bedrijf uit Stuttgart hield dinsdag zijn beleggersdag. Daarbij werden nieuwe strategische plannen aangekondigd. Daimler wil een leidende speler worden op het gebied van elektrisch rijden. Zo komen er elektrische varianten van de sportieve auto's van dochtermerk AMG, de luxueuze limousines van Maybach (Mercedes-Maybach EQS) en de Mercedes G-klasse. Onder het EQ-label verschijnen de komende jaren belangrijke nieuwe elektrische modellen zoals de EQS en EQE (elektrische equivalenten van respectievelijk de S-klasse en de E-klasse).

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.