Mercedes-Benz toont elektrische nieuwkomers

EQS klaar voor 2021 met 700 km range!

Mercedes-Benz EQS EQE

Mercedes-Benz heeft een uitgebreide reeks volledig elektrische nieuwkomers achter de coulissen staan. Het merk belicht nu wat we de komende jaren kunnen verwachten.

Mercedes-Benz geeft meer informatie vrij over de zes volledig elektrische modellen die het de komende jaren aan zijn leveringsgamma toevoegt. De absolute topper van die reeks EV's is de EQS, het volledig elektrische equivalent van de S-klasse dat echter veel meer dan slechts een eigen carrosserie en een elektrische aandrijflijn krijgt. Mercedes-Benz zet de EQS namelijk op een volledig nieuwe en speciaal voor EV's ontwikkelde basis. Tot op heden was nog niet bekend hoe groot de actieradius van de EQS wordt, maar daar doet Mercedes-Benz nu een boekje over open. Volgens het merk komt de EQS tot 700 kilometer ver op een acculading. Reken in ieder geval ook op de komst van sportiever ingestelde versies die een minder grote elektrische range hebben. De EQS komt volgend jaar op de markt, maar het zal zeker niet de enige elektrische nieuwkomer van Mercedes-Benz zijn.

Mercedes-Benz EQS

Mercedes-Benz EQS

Het merk bevestigt namelijk de komst van een stel interessante elektrische modellen. Zo komt er ook een SUV-variant van de EQS, een auto die tot de EQS wordt wat de GLS tot de S-klasse is. Een stapje lager in de elektrische pikorde komt Mercedes-Benz met de EQE, het elektrische equivalent van de E-klasse, dat net als de EQS echter een compleet eigen koets én een volledig op elektrische aandrijflijnen toegespitst platform krijgt. Net als de EQS krijgt ook de EQE een SUV-broer, een auto die op papier dus als het elektrische alternatief van de GLE gaat gelden. Deze nieuwe modellen komen allemaal op een variant van Mercedes' nieuwe voor EV's bestemde platform te staan dat onder de EQS debuteert.

Inmiddels was al bekend dat Mercedes-Benz ook met elektrische versies van de GLA en GLB komt. Het elektrische alternatief voor de GLA gaat EQA heten, de elektrische broer van de GLB krijgt modelnaam EQB op zich geplakt. Die elektrische nieuwkomers komen níet op de hierboven genoemde nieuwe basis te staan, maar maken gewoon gebruik van het platform van hun met fossiele brandstoffen gestookte zustermodellen. De EQA gaat nog dit jaar in productie, terwijl de productielijn van de EQB pas volgend jaar wordt aangeslingerd. Het elektrische gamma van Mercedes-Benz bestaat momenteel uit de EQC en de EQV.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (45) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum