Mercedes-Benz G-klasse komt als EV

Onverwachts

Mercedes-Benz G-klasse

Een elektrische G-klasse. Het klinkt als iets dat afkomstig is uit een parallel universum, maar het idee komt toch echt uit het brein van niemand minder dan Mercedes-CEO Ola Källenius.

Een auto met de aerodynamische eigenschappen van een stadsmuur lijkt niet de eerste keus voor de montage van een elektrische aandrijflijn, maar daar heeft Mercedes-CEO Ola Källenius lak aan. Uit een tweet van Sasha Pallenberg, Head of Digital Transformation bij Daimler, blijkt dat Källenius een elektrische G-klasse heeft aangekondigd tijdens het Automobilwoche Kongress 2019 in Berlijn.

De huidige G-klasse werd in januari 2018 voor het eerst aan de wereld getoond tijdens de North American International Auto Show in Detroit. De internationale motorenlijst bestaat momenteel uit twee diesels, de 350d en 400d, en uit twee benzineversies waarbij de 585 pk sterke G63 als topversie geldt boven de 422 pk sterke G500. Wanneer de elektrische G-klasse de gelederen komst versterken, is nog niet bekend.

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.