'Mercedes-Maybach EQS op komst'

Ultraluxe en elektrisch

Mercedes-Benz EQS Spyshots
Mercedes-Benz EQS SpyshotsMercedes-Benz EQS SpyshotsMercedes-Benz EQS illustratieMercedes-Benz EQSMercedes-Benz EQS

De Mercedes-Benz EQS moet het vlaggenschip onder Mercedes' EV's worden. Of toch niet? Er lijkt namelijk zelfs een Mercedes-Maybach-versie van te komen.

Met de EQ-lijn van Mercedes-Benz moet op den duur het gehele scala aan segmenten zo'n beetje bedeeld worden op elektrisch gebied. De EQS is daarbij uiteraard het neusje van de zalm. De strakgelijnde vierdeurs, die weliswaar wezenlijk anders gaat ogen dan de nieuwe S-klasse, moet de 'S-klasse onder de EV's' worden. Van de S-klasse komt ook weer een Mercedes-Maybach-versie, dus dat wekt de vraag: geldt dat voor de EQS ook? Daimler-CEO Ola Kallenius laat in gesprek met Bloomberg doorschemeren dat dat inderdaad het geval is.

Volgens de topman is het absolute topsegment niet alleen een prestigieuze tak van de auto-industrie, maar ook een waar erg veel geld te verdienen is. De marges zijn er immers groot. "We moeten onze financiële prestaties verbeteren", aldus Kallenius. "Er is ruimte om meer te doen met de Maybach-naam en het elektrische platform biedt een aantal kansen." Eerder gaven analisten al aan dat de nieuwe S-klasse weer groot geld voor Daimler binnen moet gaan halen. Dat geldt voor de Mercedes(-Maybach) EQS uiteraard ook.

Waarschijnlijk onderscheidt de Maybach zich van de 'reguliere' EQS door middel van een licht gewijzigd uiterlijk met meer chroom en two-tone kleurstellingen, mogelijk een langere wielbasis en uiteraard ook door (nog) meer luxe aan boord. De EQS verwachten we op z'n vroegst ver in het volgende jaar. Een Maybach-versie laat waarschijnlijk nog langer op zich wachten.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum