Uber rolt taxidiensten uit in Eindhoven

Brabant na Randstad

Uber afl 5
Een Uber pakken, spreektaal voor een taxi nemen die is aangesloten op de Uber-app, kan vanaf woensdag ook in Eindhoven. Het Amerikaanse bedrijf richt zich na de Randstad nu ook op de Brabantse stad met zijn High Tech Campus en het vliegveld aldaar.

Het bedrijf zegt Eindhoven als eerste plaats buiten de Randstad toe te voegen aan het dekkingsgebied vanwege het innovatieve en internationale karakter van de regio. Ook blijkt daar interesse in de dienst te zijn, aangezien gebruikers van de app nu al vaak in Eindhoven kijken of er taxi's beschikbaar zijn.

Uber is vooral bekend van de in Nederland gestaakte dienst UberPOP, waarbij particulieren via de app ritten konden aanbieden in hun eigen auto. Daarnaast maakt het bedrijf echter andere, vaak vrij goedkope taxidiensten mogelijk in verschillende soorten auto's. Wereldwijd is Uber actief in meer dan vijfhonderd steden in 73 landen.

Lezersreacties (5) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.