Renault vertelt meer over herstructureringsplan

Toekomst Alpine verzekerd

Renault (advertorial 6/16)

Luca de Meo staat nog maar net aan het roer bij Renault, maar de nieuwe CEO gooit de boel nu al op de schop. Dat doet hij door middel van een herstructureringsplan. Over dat plan is nu meer bekend geworden.

Het gaat bij Groupe Renault financieel alles behalve perfect en daarom wil Luca de Meo ervoor zorgen dat de focus wordt verlegd van een zoektocht naar volume naar een zoektocht naar waarde en winstgevendheid. Daarvoor moeten de merken van het concern een gerichtere aanpak gaan hanteren. De Meo kiest er daarom voor om alle submerken binnen de Groupe Renault op eigen benen te zetten. “Een organisatie rond vier merken moet het mogelijk maken om eenvoudiger meer markt- en klantgericht aan de slag te gaan om het best mogelijke resultaat te zoeken.”

Hoewel er eerder spreekwoordelijke donkere wolken boven het sportieve Alpine kwamen te hangen, gaf De Meo al eerder aan dat het merk zich geen zorgen hoeft te maken. Met de nieuwe plannen van de reorganisatie wordt dit bevestigd. Alpine wordt hierin gewoon meegenomen. Renault, Dacia, Alpine en ‘nieuwe mobiliteiten’ worden de nieuwe hoofdgroepen binnen Groupe Renault. Luca de Meo blijft daarbij hoofdverantwoordelijk bij Renault, Denis le Vot krijgt de touwtjes in handen bij Dacia en bij Alpine neemt Cyril Abiteboul (bekend als F1-teambaas van Renault) alles waar. Voormalig CEO van Renault Clotilde Delbos houdt zich bezig met de ontwikkeling van nieuwe mobiliteiten.

De takken die in de huidige samenstelling van het bedrijf voortaan binnen al deze nieuwe vier hoofdgroepen vallen, worden meegenomen in de herstructurering. Het definitieve plan met daarbij een plan van aanpak wordt binnenkort aan de medezeggenschapsorganen gepresenteerd.

Lezersreacties (9) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.