Toekomst Renault, Dacia en Alpine schemert door

Er is een toekomst voor Alpine

Renault E-tech plug-in stekker laadpaal

Begin volgend jaar komt Renaults kakelverse CEO Luca de Meo met een herstructureringsplan voor Renault, Dacia en Alpine. Onderweg daarnaartoe laat de topman al wat los over wat het bedrijf te wachten staat.

Luca de Meo is bij Renault binnengehaald om ervoor te zorgen dat Renault meer winst weet te boeken. Daarbij is er ook een rol voor dochtermerken Dacia en Alpine. Om tot een goed plan te komen, stelde De Meo een team samen van veertig man. Volgens het Franse Caradisiac is het een vijfjarenplan dat uit drie fases gaat bestaan. “Het wordt geen verlanglijst, maar een actieplan.”

Renault zou zich richten op groei van het verkoopvolume. Er komen dus niet zozeer meer nieuwe modellen, maar de aantallen moeten omhoog. Volgens De Meo zijn Renaults nieuwe hybride E-Tech-techniek en het nieuwe CMF-EV-platform daarvoor de uitgelezen kansen. Ook voor Dacia en Alpine is er nog een toekomst binnen het Franse concern. Eerder leek het erop dat Renault zijn sportieve merk Alpine alweer de rug zou toekeren, maar volgens De Meo “kan een nichemerk blijven”. Het moet alleen beter worden benut.

Met Dacia heeft de Italiaan grootse plannen. Hij noemt het een wonder dat een merk in het budgetsegment al zoveel geld kan opleveren. “Het is tijd voor Dacia om als merk verder op te bloeien.” Dit betekent mogelijk dat naast de elektrische Spring nog flink wat meer nieuwe Dacia’s van zich gaan laten horen.

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.