Renault opent 'CO2-poule' voor andere fabrikanten

Emissiekredieten verkopen

EV laadpaal Fastned snellader

Renault opent een 'CO2-poule' voor andere fabrikanten, blijkt uit een officieel document dat is gepubliceerd door de Europese Commissie. Dit betekent dat Renault emissiekredieten wil gaan verkopen om zo andere partijen te helpen met het behalen van de gemiddelde norm van 95 gram CO2 per kilometer. Het is nog niet bekend of Nissan en Mitsubishi hier ook bij betrokken zijn.

De Duitse automotive-onderzoeker Matthias Schmidt heeft het document in handen gekregen, waarin staat dat Renault de inschrijvingen voor zijn 'CO2-poule' heeft geopend. Dat betekent vermoedelijk dat Renault nu al ruim onder de Europese uitstootnorm zit, die voor dit jaar voorschrijft dat de gemiddelde uitstoot van 95% van het aanbod niet hoger mag zijn dan 95 gram CO2 per kilometer. Daardoor kunnen de Fransen de marge die ze hebben, gaan verkopen aan andere fabrikanten. Volkswagen heeft al een dergelijke samenwerking met MG en ook FCA en Tesla zitten samen in één poule.

Het document vermeldt dat geïnteresseerde partijen tot 18 november de tijd hebben om zich aan te melden. Ze moeten dan aan kunnen tonen dat hun CO2-uitstoot de poule 'niet in gevaar brengt', oftewel dat het gecombineerde gemiddelde niet te hoog wordt. Wanneer dit wel gebeurt, draait de fabrikant die zich aanmeldt op voor de kosten. Het is niet bekend of Nissan en Mitsubishi al in de poule zitten. Op basis van het document lijkt dat namelijk niet het geval. Renault is het enige opgegeven lid. Volgens Schmidt is Daimler een potentiële kandidaat. Er is namelijk al een strategisch partnerschap tussen de twee en Daimler zit momenteel nog iets boven het gemiddelde. Het zou dan dus een logische stap zijn om met Renault in de poule te gaan zitten.

PRIVATE LEASE Renault

Lezersreacties (32) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.