Volkswagen vergaart 'CO2-buffer' dankzij MG

Slim samenvoegen

Volkswagen logo

Het klinkt misschien een beetje gek, maar de Volkswagen Groep krijgt meer ademruimte qua CO2-uitstoot dankzij MG. Het gaat namelijk samen met MG en diens moederbedrijf SAIC in dezelfde 'CO2-poule' zitten.

Autofabrikanten mogen door EU-wetgeving jaar na jaar steeds minder gemiddelde CO2-uitstoot over hun nieuwe wagenpark hebben. Die eisen blijken voor sommigen lastig te halen en een mogelijke oplossing is dan om onder één hoedje te gaan zitten met een EV-fabrikant. Eerder deed Fiat Chrysler dat al door met een mega-investering Tesla onder te brengen in zijn eigen 'CO2-poule'. Nu doet de Volkswagen Groep iets vergelijkbaars met zijn Chinese joint venturepartner SAIC en dochtermerk MG. Dat maakt Volkswagen bekend via LinkedIn.

Omdat MG met zijn elektrische auto's behoorlijk tractie heeft gekregen, brengt dat de gemiddelde CO2-uitstoot van de nieuwe poule Volkswagen-SAIC uiteraard stevig omlaag. Op die manier is er voor Volkswagen wat meer ruimte voordat er boetes uitgedeeld gaan worden door de EU. Uiteraard werkt Volkswagen ondertussen zelf ook hard aan het elektrificeren van zijn aanbod. Op den duur is de rek er immers wel een keer uit en daarbij blijkt het een steeds aantrekkelijkere markt.

Lezersreacties (69) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.