Renault Mégane RS Trophy gepresenteerd

Tandje harder

Renault Mégane RS Trophy
Renault Mégane RS TrophyRenault Mégane RS TrophyRenault Mégane RS TrophyRenault Mégane RS TrophyRenault Mégane RS TrophyRenault Mégane RS TrophyRenault Mégane RS TrophyRenault Mégane RS TrophyRenault Mégane RS TrophyRenault Mégane RS TrophyRenault Mégane RS TrophyRenault Mégane RS Trophy
Renault heeft de extra harde variant van de Mégane RS aan de wereld voorgesteld. Volgens goede traditie krijgt de overtreffende RS-trap de toevoeging 'Trophy'.

De huidige Mégane RS perst 280 pk en 390 Nm uit een geblazen 1.8. Eerder liet Renault al weten dat de Mégane RS Trophy 300 pk zal krijgen. Vandaag voegen de Fransen de daad bij het woord door die extra harde Mégane-variant aan de wereld voor te stellen.

De nieuwe Mégane RS Trophy is inderdaad 300 pk sterk, een vermogen dat afkomstig is uit dezelfde 1.8. Het koppel wordt opgeschroefd naar 420 Nm. De extra kracht is volgens Renault gerealiseerd door aanpassingen aan zowel de turbo als het uitlaatsysteem. Net als de reeds bekende Mégane RS is ook de Trophy te krijgen met een handgeschakelde zesbak en met een automaat met dubbele koppeling.

De Trophy is standaard voorzien van het tevens op de reguliere Mégane RS leverbare Cup-chassis en dat betekent logischerwijs dat ook deze Trophy over een straffer afgesteld onderstel én een Torsen-sperdifferentieel beschikt. Renault geeft de Trophy-versie aangepaste remschijven en 19-inch lichtmetalen wielen waar speciale Bridgestone-banden omheen zijn gevouwen. Uiteraard krijgt de auto net als de reguliere RS'en de beschikking over 4Control. In het interieur monteert Renault optioneel speciale Recaro-stoelen met alcantara-bekleding.

Terugblik

De eerste Mégane RS Trophy werd in 2005 naar voren geschoven, een extra harde variant van de tweede Mégane RS. De auto beschikte over het toen Sport2-gedoopte chassis, stond op lichtere wielen en had uiteraard een straffer afgesteld onderstel met speciale dempers. In 2011 werd de Trophy-smaak van de Mégane III RS gepresenteerd, een variant die tevens over meer vermogen (265 pk) kwam te beschikken dan het 250 pk sterke origineel. In z'n laatste vorm was die Trophy-smaak 275 pk sterk.

PRIVATE LEASE Renault Mégane

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (42) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum