| Uitvoering | Mégane E-TECH EV60 220pk Optimum Charge Evolution |
| Jaar van aanschaf | 2025 |
| KM-stand bij aanschaf | 23.648 km |
| KM-stand laatst | 23.648 km |
Renault Megane EV 60 Optimum
Na 10 jaar rijden (naar alle tevredenheid) in een Honda Jazz comfort, besloten we dat het tijd werd voor een elektrische auto. De eerste was het eerste MG model. Voordelen: Compact, goedkoop, voldoende bereik (dachten we) en standaard warmtepomp aanwezig. Nadelen: Chinese makelij, (persoonlijk keuze) en had tijdens uitgebreide proefrit volop kuren met verwarming en bediening. Rijden was ok, echter mijn geboden inruilwaarde was een lachertje. We verloren alle vertrouwen in de handelaar toen we net voor het verstrijken van de offerte plots 5000 euro extra inruil aangeboden kregen. Einde verhaal dus.
De Hyundai Inster werd overal op internet goed beoordeeld, dus een afspraak voor een proefrit gemaakt. Conclusie was eensgezind: Te klein.
Mede door de standaard VTG (vehicle to grid) in de praktische Renault 4 daar een proefrit mee gemaakt. Beviel goed qua ruimte en gebruik, echter na advies van onze zoon ook gaan kijken naar een jonge Renault Megane E-Tech. We vonden een geschikt exemplaar in Tiel. (2 jaar oud, alle opties, en 23000km). Proefrit gepland, en na de proefrit besloten: dit word hem. Km stand nu 37300km, dus net geen 14000km in 13 maanden. Ongeveer 25% snelweg á 105km/Hr, rest binnenwegen. Heerlijke auto, stil, comfortabel en voldoende bereik. (gemiddeld verbruik nu 12,3Kw)