Renault 5 Turbo herleeft in bijzondere showauto

Elektrisch eerbetoon

Renault 5 showauto

Renault viert dit jaar zowel het 50-jarig bestaan van de R5 als de komst van een nieuwe. Voor de tweede keer dit jaar komt het daarom met een showauto die teruggrijpt op het verleden van de 5.

Dat de Renault 5 dit jaar 50 jaar bestaat, vergeet ook Renault zelf uiteraard niet. Begin deze zomer kwam het al met de bijzondere Renault 5 Diamant, maar voor wie dat helemaal niets vond is er nu goed nieuws. Eind deze maand hijst Renault namelijk de legendarische R5 Turbo in een nieuw jasje. Van die showauto krijgen we nu de eerste teaserplaten overhandigd.

Hoewel de auto in kwestie nog in het donker staat, is er al onmiskenbaar een R5 Turbo in te herkennen. We zien de basisvormen van de oer-R5 met een heel dikke bodykit en een werkelijk immense achtervleugel. Renault voorziet hem van diverse modernere details, zoals een over de hele breedte van de neus lopende balk ledverlichting en ook aan de achterkant zien we moderne led-units. De showauto krijgt bovendien een spoorbreedte waarop zelfs de rallyversies van de R5 Turbo jaloers kunnen zijn.

Renault 5 showauto

Puur en alleen een terugblik is het niet, want de nog naamloze restomod slaat een brug naar de aankomende volledig elektrische nieuwe Renault 5. Dat blijkt onder meer uit het feit dat ook dit exemplaar een elektrische aandrijflijn heeft. Reken er maar op dat hij wel wat meer elektro-pk's in de schaal legt dan de nieuwe Renault 5. Op 24 september weten we meer, want dan is de onthulling. Op de Autosalon van Parijs, die op 17 oktober van start gaat, is de auto samen met de nieuwe Renault 5 in het echt te bewonderen.

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.