Opel Corsa vernieuwd: Vizor-neus en grotere accu

Concurrentie nóg scherper in ‘t vizier

83 reacties

Video

De verkopen van het B-segment lopen terug in Europa. Ford stopt met Fiesta en zelfs Volkswagen overweegt om de Polo te schrappen vanwege de Euro 7-norm. In Nederland ziet het landschap er anders uit. In 2022 was de Peugeot 208 de bestverkochte auto en de Corsa eindigde op nummer 5. De huidige Corsa is het Duitse zusje van de 208 en kennen we sinds de zomer van 2019. Tijd voor een facelift en dan is de Vizor-neus onvermijdelijk. Maar er is meer te melden.

Highlights

  • Nieuwe neus met Vizor-grille
  • Meer vermogen en grotere actieradius voor Corsa Electric
  • Mild-hybrid benzinemotoren
  • Nieuw infotainment met 10-inch scherm

Het kost maar weinig moeite om de huidige Corsa van de komende versie te onderscheiden, dat is al snel duidelijk bij het zien van deze beelden. Het in 2020 geïntroduceerde Vizor-front siert vanaf nu de neus van Opels kleinste en daarmee krijgt hij meteen standaard led-koplampen. Als optie biedt Opel led-matrixkoplampen aan. Wat aan de achterkant meteen opvalt, is de typenaam die in grote letters over de achterklep staat uitgeschreven. In het interieur zien we nieuwe stofjes op de stoelen en een ander stuur, met nog altijd de vertrouwde Opel-knopjes. Een volledig digitaal instrumentarium is tegen meerprijs verkrijgbaar.

Verbeterd infotainment, groter scherm

Het navigatiesysteem biedt online-diensten, spraakherkenning en over-the-air updates. De displays op het 10-inch scherm van het multimediasysteem en op het bestuurdersinformatiedisplay krijgen een hogere resolutie en daarmee een scherper beeld. Smartphones met Apple CarPlay en Android Auto kun je draadloos verbinden en opladen. Verder noteren we meer assistentiesystemen en een nieuwe, panoramische achteruitrijcamera.

a href=

Opel Corsa.

Mild-hybrid en volledig elektrisch

De Corsa Electric, zoals hij vanaf nu heet, krijgt eveneens de vernieuwde elektrische aandrijflijn van Stellantis en dat betekent een motor met 115 kW/156 pk, 260 Nm en een grotere accu. De actieradius bedraagt in de WLTP-cyclus voortaan 402 km, dat was 357 km. De benzinemotoren van 74 kW/100 pk en 100 kW/136 pk krijgen hulp van een 48-Volt starter-generator en dat maakt deze twee krachtbronnen tot milde hybrides. Ze zijn leverbaar met een nieuwe automatische transmissie met dubbele koppeling.

Opel opent de orderboeken voor de vernieuwde Corsa ergens in de komende weken. De levering start in de tweede helft van dit jaar.

Opel Corsa Electric
Opel Corsa ElectricOpel Corsa ElectricOpel Corsa ElectricOpel CorsaOpel CorsaOpel CorsaOpel Corsa ElectricOpel Corsa ElectricOpel Corsa Electric

PRIVATE LEASE Opel Corsa

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (83)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens