Opel Cabriolet: laatste loodjes voor Parijs

Opel Cabrio
Opel CabrioOpel CabrioOpel CabrioOpel CabrioOpel Cabrio
De Adam mag dan de grote klapper zijn, maar Opel heeft meer nieuws te bieden in Parijs. Het merk neemt namelijk ook z'n nieuwe cabriolet mee. We betrapten 'm met open dak op de Nordschleife.

Opel wil van z'n nieuwe cabrio 'n echte vierzitter maken. Het valt je misschien op dat we de naam vermijden en dat heeft een reden: Opel heeft deze nog niet prijsgegeven. Wel wil het merk kwijt dat het niet 'Astra' of 'Insignia' voor deze auto wil gebruiken. 'Calibra' dus wellicht?
Het interieur van de auto heeft veel weg van dat van z'n Astra-broers met als verschil dat er wat sierstrips zijn om het verschil met die auto's te maken. Dat verschil moet er ook wel zijn, want Opel wil de auto volgens Autocar hoger in de markt zetten dan z'n voorganger, de Astra TwinTop. In tegenstelling tot die auto krijgt de nieuwe cabrio van Opel een stoffen kap.
Onder de kap is er keuze uit motoren die we ook bij de Astra en Insignia vinden. We noemen in ieder geval de 1.7 CDTI (130 pk) en 2.0 CDTI (160 pk). Bij de benzineversies is er een belangrijke rol weggelegd voor de nieuwe 1,6-liter turbomotor. Die komt met vermogens tot 200 pk.
De nieuwe cabrio van Opel debuteert op de Autosalon van Parijs, waar het merk dan uiteraard ook de definitieve naam bekendmaakt. Na de jaarwisseling verschijnt de auto bij de dealers.

PRIVATE LEASE Opel

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.