Opel Astra: motoren en specificaties bekend

Per oktober te bestellen

Opel Astra
Opel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel Astra

De nieuwe zesde generatie Opel Astra is per oktober te bestellen en staat begin 2022 bij de dealers. Direct bij de marktintroductie is de Astra verkrijgbaar met twee plug-in hybride aandrijflijnen, al verschijnen er ook twee reguliere benzinemotoren én een dieselmotor op de prijslijst.

De in juli gepresenteerde nieuwe Opel Astra is voor het eerst een technisch broertje van de Peugeot 308 en DS 4, ook is het de eerste Astra die als plug-in hybride wordt geleverd. Direct na de marktintroductie, die begin volgend jaar plaatsvindt, is de Astra beschikbaar met 180 pk en 225 pk sterke plug-in hybride aandrijflijnen.

Die eerste heeft een 150 pk benzinemotor die samenwerkt met een 110 pk elektromotor. Het systeemvermogen bedraagt 180 pk en 360 Nm. Deze stekkerhybride heeft een 12,4 kWh accu waar je tot 60 elektrische kilometers uit perst. Wie lak heeft aan dat elektrische rijbereik, trapt de plug-in hybride Astra in 7,9 tellen naar de 100 km/h. Zijn topsnelheid: 225 km/h.

Opel Astra

Opel Astra Hybrid

De tweede plug-in hybride Astra heeft ook een 110 pk elektromotor, al werkt die in dit geval samen met een 180 pk benzinemotor. Ook deze stekkerhybride heeft een 12,8 kWh accu aan boord waarmee je tot 60 kilometer ver komt. In 7,7 seconden heeft-ie de 100 km/h op de teller. Zijn topsnelheid bedraagt 235 km/h.

Benzine én diesel

Voor wie geen plug-in hybride aandrijflijn hoeft, heeft Opel 110 pk en 130 pk sterke 1.2 benzinemotoren op de lijst staan, beide driecilinders. De eerste is alleen in combinatie met een handbak te krijgen, de tweede daarnaast ook met een achttraps automaat. Dieselen kan eveneens, en wel met een 130 pk en 300 Nm sterke 1.5 CDTI viercilinder. Net als de 130 pk 1.2 Turbo is die met een handgeschakelde transmissie en met een achttraps automaat leverbaar. Opel heeft ook de komst van de volledig elektrische Astra-e aangekondigd. Daarover lees je hier meer.

Prijzen zijn er nog niet, die volgen binnenkort. Hier lees je meer over de splinternieuwe Opel Astra.

PRIVATE LEASE Opel Astra

DirectLease
Opel Astra 1.2 Turbo 110pk Edition (5D/6H)
€ 470
 
Arval
Opel Astra Sports Tourer 1.6 Turbo Hybrid 180pk Edition (5D/8A)
€ 656
 

Lezersreacties (38) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.