Opel Adam en Cascada mogelijk naar VS

Opel Cascada
General Motors CEO Dan Akerson is momenteel aan het overpeinzen of hij de Opel Adam en Cascada ook naar de Verenigde Staten zal brengen.

Tussen 1958 en 1975 kon je in de Verenigde Staten nog een échte Opel kopen. Later werden de modellen onder het naamplaatje van Buick verkocht. General Motors CEO Dan Akerson ziet het wel zitten om de Adam en de Cascada met Buick-labels in de Verenigde Staten te gaan verkopen. Bovendien zou het relatief nieuwe duo z'n weg naar China moeten gaan vinden, zo zegt Akerson tegen Autonews.

Of de Amerikanen daadwerkelijk een ver-Buick-te Cascada en Adam op de weg zullen zien is voorlopig nog maar de vraag. In maart verkondigde vicevoorzitter Steve Girsky nog dat de auto's dan aangepast moeten worden om aan de Amerikaanse wetgeving te voldoen. 'Dat kost extra geld en maakt de plannen complexer.' Mocht de Cascada z'n weg naar The States vinden dan zal-ie in het vaarwater komen te zitten van de Chrysler 200 Convertible en de Volkswagen Eos, die daar nog wél te koop is.

PRIVATE LEASE Opel

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.