Ook Volkswagen Tiguan gaat elektrisch

Elektrisch, maar geen ID+cijfer

Volkswagen Tiguan

Zeer waarschijnlijk komt er een volledig elektrische Volkswagen Tiguan. Dat laat de CEO van de Volkswagen Group doorschemeren tijdens een bijeenkomst met aandeelhouders.

Volkswagen schaart zijn volledig als EV ontwikkelde modellen onder het ID-label. Maar, wat doet het dan met modelnamen als Golf en Tiguan? Onlangs werd bij monde van Volkswagen-topman Thomas Schäfer bekend dat een volledig elektrische Golf naast de ID3 kan bestaan omdat die laatste nooit als Golf-opvolger was bedoeld. Die elektrische Golf gaat er komen ook en wel een stapje onder de ID3. Die zou zomaar eens ‘ID Golf’ kunnen gaan heten, maar dat is officieel nog niet bekend. En de Tiguan dan? Die lijkt eenzelfde elektrische toekomst tegemoet te gaan.

Tijdens een speciale bijeenkomst met aandeelhouders richtte de Volkswagen Group zich uitvoerig op de beursgang van Porsche, maar behandelde ook in vogelvlucht hoe het concern en de merken zich klaarmaken voor de toekomst. Het hoofd van de Volkswagen Group – Oliver Blume – gaf daarbij aan dat Volkswagen onder meer nieuwe designtalen ontwikkelt en met een kwaliteitsoffensief komt om de producten van zijn merken aantrekkelijker te maken. Daarnaast zou merk Volkswagen volgens Blume momenteel onderzoeken hoe het de Golf en Tiguan naar de elektrische toekomst kan vertalen.

De komst van de elektrische Golf werd eerder al bevestigd en dus is het aannemelijk dat de Volkswagen Tiguan eveneens een elektrische toekomst tegemoet gaat. Of dat betekent dat de toekomstige Tiguan op het MEB-platform komt te staan? Dat is maar de vraag. Er komt in ieder geval een nieuwe generatie Volkswagen Tiguan die nog verbrandingsmotoren krijgt. Het is niet ondenkbaar dat die Tiguan – die op een doorontwikkeld MQB-platform staat – een volledig elektrische variant krijgt. We hebben al twee keer een tot op heden onbekende elektrische Volkswagen van Tiguan-formaat in testkostuum gezien, dus dat er iets borrelt is evident.

Hoe dan ook: Volkswagen lijkt druk in de weer met het overhevelen van modelnamen die het al decennia voert naar de elektrotoekomst. Lang niet elke elektrische Volkswagen wordt een cijfermatige loot aan de ID-stam.

PRIVATE LEASE Volkswagen Tiguan

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (38) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum