Nieuwe Volkswagen Tiguan ploegt door de sneeuw

Afgerond

Spyshots Volkswagen Tiguan
Spyshots Volkswagen TiguanSpyshots Volkswagen TiguanSpyshots Volkswagen TiguanSpyshots Volkswagen TiguanSpyshots Volkswagen TiguanSpyshots Volkswagen Tiguan

De huidige generatie Volkswagen Tiguan mag nog even mee, maar zijn opvolger staat al te trappelen in de ontwikkelingskamers in Wolfsburg. Die nieuwe Volkswagen Tiguan is op deze foto's in actie te zien tijdens koudetests in het hoge noorden van Zweden.

Net als in het leveringsgamma van diverse andere merken is ook in de line-up van Volkswagen een tweedeling ontstaan. Onder het ID-label hangt Volkswagen elektrische auto's die als zodanig zijn ontwikkeld. Daarnaast verkoopt het merk nog tal van modellen die met conventionele TSI- en TDI-machines verkrijgbaar zijn. De huidige generatie Tiguan valt in de laatste categorie, maar toch zou er zomaar een elektrische versie van kunnen verschijnen.

Spyshots Volkswagen Tiguan

De nieuwe Volkswagen Tiguan krijgt een relatief afgerond ontwerp.

De nieuwe Volkswagen Tiguan - die we omstreeks 2024 op de markt verwachten - krijgt in ieder geval gewoon weer verbrandingsmotoren. Daarnaast komt de Tiguan weer met plug-in hybride aandrijflijnen. Het is goed mogelijk er zelfs een volledig elektrische Tiguan verschijnt. Mocht dat zo zijn, dan lijkt dat géén ID-model te worden, als zou het natuurlijk kunnen dat Volkswagen die met elektrotechniek volgestopte auto 'ID Tiguan' of misschien wel 'Tiguan-e' gaat noemen. Mogelijk krijgt Volkswagen het voor elkaar om een elektrische aandrijflijn in het doorontwikkelde MQB-platform te persen. Stellantis kreeg iets vergelijkbaars immers voor elkaar met de elektrische uitvoeringen van de Opel Astra, Peugeot 308 en DS 4. Die delen hun platform gewoon met de zustermodellen met verbrandingsmotoren. Waarom we zo speculeren over een elektrische Tiguan? Eerder dit jaar dook een ingepakte en mysterieuze elektrische SUV van Tiguan-formaat op. Zoals gezegd blijft het nog even bij speculeren.

Wel lijkt vast te staan dat de nieuweling de laatste Tiguan wordt die in Europa nog (mild-hybride) benzine- en dieselmotoren krijgt. Vanaf 2033 verkoopt Volkswagen in Europa alleen nog volledig elektrische auto's. Als de nieuwe Tiguan in 2024 verschijntt en net als het actuele model zo'n 9 jaar mee moet, valt zijn afscheid mooi samen met Volkswagens volledige overstap naar EV's.

Net als de ID-modellen lijkt de nieuwe Tiguan overladen te worden met relatief ronde designtaal. Hij heeft een in het midden iets inzakkende schouderlijn en vrij ronde vouwen boven de wielkasten. Ook de volgende generatie Volkswagen Passat en de eveneens nog te presenteren 'ID.Aero' krijgen een dergelijk afgerond design.

PRIVATE LEASE Volkswagen Tiguan

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (65) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.