Nissan Micra-opvolger wordt broertje van elektrische Renault 5

CMF-B-EV-platform

Nissan Micra teaser

Nissan werkt aan een opvolger voor de Micra. Dat wordt een elektrische auto, die zijn platform deelt met de volledig elektrische retro Renault 5.

De Renault-Nissan-Mitsubishi-alliantie doet donderdag meer details over zijn toekomst uit de doeken. Daar zit minstens één opvallende aankondiging bij: de Nissan Micra krijgt een elektrische opvolger op de CMF-B-EV-basis waarop ook de nieuwe Renault 5 troont. Dat gerucht kwam eerder deze week al naar buiten en wordt dus nu door de alliantie bevestigd.

Het is nog niet bekend wanneer de 'nieuwe Micra' op de markt komt, maar aangezien de Renault 5 voor 2024 op de planning staat, zou het goed kunnen dat in dat jaar ook de Micra-opvolger verschijnt. Volgens Nissan wordt het ondanks de door Renault ontwikkelde basis een auto die een Nissan-ontwerp krijgt. Bovenstaande teaserfoto geeft al een vaag beeld van de auto, mogelijk krijgen we dus zeer binnenkort een studiemodel te zien. Wat we in ieder geval al weten is dat hij door Renault wordt gebouwd, in Renaults 'ElectriCity'. Dat is een combinatie van de fabrieken in de Noord-Franse plaatsen Douai, Maubeuge en Ruitz.

Een nieuwe Nissan Micra met brandstofmotoren hoeven we logischerwijs dus niet meer te verwachten, aangezien de CMF-B-EV-basis enkel voor elektrische auto's is bedoeld. Het roept ook meteen de vraag op wat er in dat geval met het andere zustermodel van de Micra gebeurt: de Clio. Volgens Renault wordt de Renault 5 vooral een opvolger van de Zoe, alleen moet de nieuwe 5 mogelijk dus ook de Clio vervangen. Reken in ieder geval voor de Renault 5 en de Nissan 'Micra' op een 136 pk sterke elektromotor hebben en een actieradius tot 400 kilometer. Overigens zit er de komende jaren nog veel meer elektrisch nieuws in het vat bij Nissan.

PRIVATE LEASE Nissan Micra

DirectLease
Nissan Micra I-GT 92 N-Design (5D/5H)
€ 405
 

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum