Nieuwe Honda Civic Hatchback nu al dik aangekleed

Oog voor detail

Honda Civic Hatchback Mugen
Honda Civic Hatchback MugenHonda Civic Hatchback MugenHonda Civic Hatchback MugenHonda Civic Hatchback MugenHonda Civic Hatchback MugenHonda Civic Hatchback MugenHonda Civic Hatchback MugenHonda Civic Hatchback MugenHonda Civic Hatchback MugenHonda Civic Hatchback MugenHonda Civic Hatchback MugenHonda Civic Hatchback MugenHonda Civic Hatchback MugenHonda Civic Hatchback MugenHonda Civic Hatchback MugenHonda Civic Hatchback MugenHonda Civic Hatchback MugenHonda Civic Hatchback MugenHonda Civic Hatchback MugenHonda Civic Hatchback MugenHonda Civic Hatchback MugenHonda Civic Hatchback MugenHonda Civic Hatchback MugenHonda Civic Hatchback Mugen

Honda brengt volgend jaar de volledig nieuwe, elfde generatie Civic in Nederland op de markt. Ruim voordat de eerste exemplaren van de Civic Hatchback Europees asfalt onder hun wielen krijgen, heeft Honda's huistuner Mugen zich al op de auto gestort.

Het heeft even geduurd voordat Honda ons duidelijkheid verschafte over de komst van de nieuwe Civic naar Europa. De elfde generatie Civic werd aanvankelijk alleen in de Verenigde Staten gepresenteerd als Sedan, maar toen Honda medio dit jaar het doek van de vijfdeurs Civic Hatchback trok, werd duidelijk dat dat de versie is die naar Europa komt. Honda's huistuner Mugen, opgericht door de zoon van Honda-oprichter Soichiro Honda, hangt die Civic Hatchback nu al vol met een arsenaal aan spoilers en lipjes.

Het blijft niet bij aangepast bumperwerk en groot lichtmetaal, al horen ook die zaken er ook zeker bij. Mugen geeft de nieuwe Civic onder meer aluminium inzetstukjes onder de koplampunits waarop de naam van de tuner is te zien. Ook heeft Mugen aangepaste portiergrepen, windschermpjes, nieuwe zijspiegelkappen, een beschermstrip voor de achterbumper en zelfs andere kentekenplaathouders voor de Civic op de plank liggen. Natuurlijk zijn de achterspoiler en de aangepaste bumpers, compleet met grote diffuser achter, exra's die het meest in het oog springen en ze zijn zowel in het zwart als in de carrosseriekleur te krijgen. Mugen heeft onder meer nog een aangepast uitlaatsysteem, nieuwe remmerij, speciale oliefilters en olievuldoppen in diverse kleuren beschikbaar. Daarnaast levert het bedrijf stuggere dempers op de Civic Hatchback en ook kan een setje Mugen-vloermatten natuurlijk niet ontbreken.

Civic

De nieuwe Honda Civic Hatchback komt in de herfst van volgend jaar naar Europa. De elfde generatie Civic komt alleen met een hybride e:HEV-aandrijflijn op de markt. De nieuwe Jazz en de huidige CR-V hebben al een dergelijke hybride aandrijflijn, al houdt Honda de exacte specificaties van die aandrijflijn nog even onder de pet.

PRIVATE LEASE Honda Civic

Lezersreacties (25) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.