Nieuwe elektrische Mini: ook met vierwielaandrijving

Vanuit alle hoeken

Mini 3-deurs
Mini 3-deursMini 3-deursMini 3-deursMini 3-deursMini 3-deursMini 3-deursMini 3-deursMini 3-deursMini 3-deursMini 3-deursMini 3-deursMini 3-deursMini 3-deursMini 3-deursMini 3-deursMini 3-deursMini 3-deursMini 3-deursMini 3-deursMini 3-deurs

Ook Mini werkt aan een toekomst waarin de verbrandingsmotor plaatsmaakt voor een elektrische aandrijflijn. Zo is de huidige elektrische driedeurs Mini de eerste EV van het merk, maar Mini heeft een compleet elektrisch modellengamma voor ogen. Vandaag zien we de volledig nieuwe elektrische hatchback van Mini.

De huidige elektrische driedeurs Mini is misschien wel de leukst sturende elektrische auto van het moment en dat smaakt ook bij Mini naar meer. Mini deelt een uitgebreide fotosessie waarop te zien is hoe de nieuwe elektrische hatchback in het ijskoude Zweedse Arjeplog aan wintertests wordt onderworpen. Dat biedt ons natuurlijk de kans de elektrische nieuwkomer goed te bekijken.

Mini 3-deurs

Mini

Schrik niet van de enorme ringen die je op het front van dit ingepakte testmodel ziet. Hoewel de nieuwe Mini ook weer ronde led-elementen in zijn snoet krijgt, zijn de grote exemplaren voorop deze testauto niets dan plakkers. De achterlichten zijn minstens zo opvallend. Hoewel Mini zijn best heeft gedaan om te doen alsof de vorm van de nieuwe lichtunits hier overeenkomt met die van de huidige Mini's, is al goed te zien dat de verlichting naar binnen toe taps toeloopt en uiteindelijk aansluit op een over de gehele breedte van de achterklep lopende strip boven de kentekenplaat. Mini geeft de elektrische hatchback semi-verzonken portiergrepen en tornt ogenschijnlijk niet aan de basisvorm van de auto. Wel lijkt de wielbasis een slag groter dan die van het huidige model. Reken verder op een minimalistisch ogend interieur met achter het stuur een klein display en centraal een groot rond aanraakscherm. Onlangs doken al foto's op van de nieuwe Mini zonder stickerwerk. Dat lijkt inderdaad de nieuwe Mini te zijn die ook naar Europa komt.

Mini 3-deurs

Mini

Hoewel Mini de nadruk legt op zijn elektrische hatchback, komt die modelfamilie ook met verbrandingsmotoren op de markt. Opvallend: Mini spreekt van de aanwezigheid van vierwielaandrijving. De huidige elektrische Mini is alleen met voorwielaandrijving te krijgen.

De nieuwe elektrische Mini hatchback is zeker niet de enige nieuwe EV die Mini in de ontwikkelingskamers heeft staan. Na de lancering van de nieuwe elektrische Mini driedeurs lanceert het merk de nieuwe Countryman. Die krijgt niet alleen verbrandingsmotoren en een plug-in hybride aandrijflijn, maar ook een geheel elektrische versie. Daarnaast komt Mini met kleinere cross-over, een model dat onder de Countryman wordt gepositioneerd en waar we ook een elektrische aandrijflijn in verwachten. Dit jaar nog komt mini met een studiemodel dat op een dergelijk model vooruitblikt. Vanaf 2030 verkoopt Mini alleen nog auto's met een elektrische aandrijflijn.

\

Video

PRIVATE LEASE MINI Mini

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum