Mini Mini Countryman uit China

Beter goed gejat...

China Mini Mini Countryman
China Mini Mini Countryman China Mini Mini Countryman China Mini Mini Countryman China Mini Mini Countryman China Mini Mini Countryman China Mini Mini Countryman Mini Countryman facelift 2020Mini Countryman Cooper SMini Countryman Cooper S

Vind je de Mini Countryman een geslaagd model? Dan ben je niet de enige. Een Chinese fabrikant heeft de Countryman namelijk vakkundig onder het kopieerapparaat gelegd en heeft er een mini-Mini Countryman van gemaakt.

De tijd dat Chinese autofabrikanten nog weleens reeds bestaande modellen vakkundig natekenden lijkt voorbij, maar niet in elk segment. Met name in de klasse van de piepkleine elektrische stadsauto's komen we nog weleens afgekeken ontwerpen tegen, maar zo bont als het in 2000 opgerichte Chinese Shandong Leimai New Energy Vehicle Industry - jawel - maken we het zelden mee. Het bedrijf heeft het ontwerp van de Mini Countryman namelijk toegepast op een elektrische microcar, met een bijzonder resultaat. Zelfs de Union Jacks in de achterlichten zijn zonder schaamte één op één overgenomen.

China Mini Mini Countryman

Op deze patentplaten die AutoWeek uit de krochten van de internationale patentbureaus heeft opgedoken, is Shandong's nieuwste kleine elektrorakker te zien. Ook op zijn eigen website laat het bedrijf al een plaat van zijn nieuwe elektrische kleintje zien. Het lijkt een van de weinig elektrische vierwielers van het bedrijf te worden, Shandong specialiseert zich blijkbaar in elektrische driewielers, zowel open als gesloten. Het bedrijf zegt 8 productielijnen te hebben waarop het jaarlijks 400.000 (!) voertuigen produceert. Veel meer kunnen we je over de onder merknaam Shenhao te voeren mini Mini Countryman-kloon niet vertellen, al zou het ons niet verbazen als je daar niet rouwig om bent.

Mini Mini Countryman

PRIVATE LEASE MINI Countryman

Alphabet
Mini Countryman Cooper (5D/6A)
€ 799
 

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (24) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum