Nieuwe Audi A4 als Avant op pad

De laatste traditionele

Spyshots Audi A4 Avant
Spyshots Audi A4 AvantSpyshots Audi A4 AvantSpyshots Audi A4 AvantSpyshots Audi A4 AvantSpyshots Audi A4 AvantSpyshots Audi A4 Avant

Audi werkt aan een verse A4. Die nieuwe generatie A4 wordt een bijzondere, het lijkt namelijk de laatste generatie met verbrandingsmotoren te worden. Op deze spionagefoto's is de nieuwe Audi A4 voor het eerst te zien.

De huidige B9-generatie van de Audi A4 werd in 2015 gepresenteerd en kreeg in 2019 tijdens een facelift een gewijzigd front aangemeten. Het model is nu dus zo'n 6 jaar oud en dat betekent dat de kopstukken in Ingolstadt al uitgebreid hebben nagedacht over een opvolger. De nieuwe A4 die je op deze foto's als Avant ziet, verwachten we omstreeks 2023 op de markt. Het lijkt er sterk op dat het de laatste A4 wordt die je nog met verbrandingsmotoren kunt krijgen. Audi brengt vanaf 2026 namelijk alleen nog nieuwe elektrische modellen uit.

Voor de nieuwe A4 borduurt Audi waarschijnlijk voort op de MLBevo-basis die je onder het huidige type en tal van andere modellen van de Volkswagen Group aantreft. Uiteraard komt de nieuwe Audi A4 Avant gewoon weer op de markt met (mild-hybride) benzine- en dieselmotoren, maar reken ook op de komst van plug-in hybride aandrijflijnen. Kleinere broer A3 heeft die al, maar de A4 moet ze tot op heden ontberen. Kijk ook zeker niet gek op als Audi voor de oppermachtige RS4-variant uitwijkt naar een plug-in hybride aandrijflijn. Daarbij zou de 2.9 V6 van de huidige RS4 gecombineerd kunnen worden met een elektromotor. Er gaan zelfs geruchten over de komst van een volledig elektrische RS4, maar het is niet waarschijnlijk dat een dergelijke versie is te combineren met de MLBevo-fundering van de nieuwe A4.

Spyshots Audi A4 Avant

Audi A4 Avant

Komt er dan geen elektrische A4? Zeer waarschijnlijk wel, maar dat zou een losstaand e-tron-model worden. Net als Audi aan een volledig elektrische A6 e-tron werkt, komt Audi vrijwel zeker met een A4 e-tron. Die auto zou op de samen met Porsche ontwikkelde Premium Platform Electric (PPE)-basis komen te staan, waarop ook de genoemde A6 e-tron rust.

De doorontwikkeling van de huidige MLBevo-basis brengt mogelijk ook achterwielsturing naar de A4. Directe concurrent Mercedes-Benz C-klasse is immers ook met zulke techniek verkrijgbaar. Voor de nieuwe A4 lijkt Audi de sleuven tussen de motorkap en grille naar de prullenmand te hebben verwezen. De Single Frame-grille lijkt minder hoog dan die van het huidige model en ook de koplampen ogen platter. Aan de basisvorm van de A4 Avant lijkt in ieder geval weinig te veranderen en dat betekent dat ook de nieuwe stationwagon een vrij vlak liggende achterruit krijgt.

We verwachten de nieuwe Audi A4 ergens in 2023 op de markt, al laat Audi mogelijk eind volgend jaar al iets van het model zien.

PRIVATE LEASE Audi A4

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (34) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum