Nieuw logo en nieuwe merkstrategie voor Kia

Focus op elektrische mobiliteit

Kia logo
Kia logoKia logoKia logoKia logoLogo KiaKia logo (oud)

De een na de andere autofabrikant lanceert een herziene versie van zijn logo en ditmaal is het Kia dat zijn nieuwe beeldmerk lanceert. De presentatie gaat hand in hand met de komst van een andere slogan én een merkstrategie die een forse koerswijziging belooft.

In februari vorig jaar kreeg AutoWeek lucht van de komst van een nieuw logo voor Kia. Vandaag heeft het merk zijn beeldmerk samen met een nieuwe merkslogan gepresenteerd. Het jongste Kia-logo is net als de onlangs gewijzigde logo's van onder meer Opel en BMW strakgetrokken en oogt meer minimalistisch dan voorheen.

Logo Kia

Het aangepaste logo gaat gepaard met een nieuwe merkslogan van Kia: 'Movement that inspires'. Volgens Kia past het 2021-embleem beter bij de producten en diensten die het merk de komende jaren gaat aanbieden. Het beeldmerk, dat enigszins lijkt alsof het met de hand is geschreven, is niet langer in het rood, maar in het zwart uitgevoerd. "De auto-industrie verandert snel en Kia werkt hard aan nieuwe mobiliteitsconcepten", aldus CEO Ho Sung Song. "Het nieuwe logo straalt ons streven uit om klanten te blijven inspireren naarmate hun mobiliteitsbehoeften evolueren en is daarnaast voor ons team het gezicht van de gedurfde manier waarop we de uitdagingen binnen onze sector aangaan."

 

Kia logo

En daar blijft het niet bij. Kia heeft namelijk de merkstrategie drastisch op de schop genomen, waaraan het later deze week ruchtbaarheid geeft. Kia belooft zeer binnenkort een licht te werpen op zijn toekomstige producten en diensten. De nieuwe 'Plan S'-strategie, zoals het beleidsplan heet en waarvan de S staat voor 'Shift' (verschuiving/verandering), wordt volgende week toegelicht. Wel weten we al dat Kia een naar eigen zeggen "elektrisch rijden op grote schaal bereikbaar wil maken" en dat het merk "nieuwe vormen van mobiliteit" presenteert. Later meer!

Moederbedrijf Hyundai Motors legt een steeds grotere focus op elektrische auto's. Zo komt het bedrijf met een merk dat zich geheel op elektrische auto's gaat richten: Ioniq. Daarover lees je hier meer. De eerstgeborene van Ioniq wordt de 5, een elektrische cross-overachtige hatchback die als productieversie van de Hyundai 45 Concept geldt.

PRIVATE LEASE Kia

Arval
Kia Picanto 1.0 DPi ComfortLine 4-zits (5D/5H)
€ 256
 
Arval
Kia Ceed Sportswagon 1.0 T-GDi ComfortLine (5D/6H)
€ 422
 
Arval
Kia Niro 1.6 GDi Hybrid Comfortline (5D/6A)
€ 462
 

Lezersreacties (47) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.