MG onthult Extender

Eerste pick-up van Chinese MG

MG Extender
MG ExtenderMG ExtenderMG ExtenderMG ExtenderMG ExtenderMG ExtenderMG ExtenderMG ExtenderMG Extender

MG Motors opereert onder de vleugels van het Chinese SAIC Motors. Het jongste vrucht daarvan is de Extender, de eerste pick-up met merknaam MG.

Met de vrij recent onthulde Hector heeft MG een SUV in handen die eigenlijk geen product van MG zelf is. Onderhuids deelt die auto zijn basis met de 530 van Baojun, een merk van de Chinese joint-venture SAIC-GM-Wuling. Nu wordt er een nieuwe Baojun van MG-beeldmerken voorzien. We maken kennis met de Extender. Inderdaad, een pick-up met MG-logo's.

De Extender is in feite gewoon een T70 van Maxus, ook een merk in beheer van het Chinese SAIC. Maxus, dat met de elektrische besteller EV80 ook actief is in Europa, levert de T70 in diverse vormen aan MG. Zo is er een MG Extender beschikbaar met Crew Cab, maar is er ook een met Extended Cab beschikbaar. Onderhuids ligt een 2,0-liter dieselmotor, een geblazen exemplaar dat 162 pk en 375 Nm krachtig is. Schakelen gaat met een handgeschakelde zesbak, maar ook een automaat met zes verzetten staat op de motorenlijst. Ten opzichte van de Maxus T70 krijgt de MG Extender een eigen snuit waarbij met name de grote MG-grille het beeld bepaalt.

De MG Extender lijkt vooralsnog alleen in Thailand op de markt te komen, waar mid-size pick-ups een enorm deel van de automarkt beslaat.

PRIVATE LEASE MG

DirectLease
MG ZS 50kWh Comfort (5D/CVT)
€ 499
 
DirectLease
MG 5 Standard Range Luxury (5D/CVT)
€ 579
 

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.